"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

«Почалася нова ера ППО». Україна отримала сучасне західне озброєння – NEWS REVIEW

IRIS-T

IRIS-T

«Почалася нова ера ППО». Україна отримала сучасне західне озброєння - NEWS REVIEW

Україна отримала нові системи ПВО IRIS-T та HIMARS. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у своєму Twitter. «В Україні почалася нова ера ППО. IRIS-T із Німеччини вже тут. Американські Nasams наближаються. Це лише початок. Існує моральний обов’язок захищати небо над Україною, щоб урятувати наш народ», – написав він.

Президент США Джо Байден у інстервью телеканалу CNN розповів, що сумнівається у використанні Путіном ядерної зброї.«Я не думаю, що він це зробить. Я думаю, що він безвідповідально говорить про це, світовий лідер однієї з найбільших ядерних держав світу каже, що він може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні», – зазначив Байден.

Президент України під час віртуальної зустрічі з лідерами Великої сімки, запропонував розмістити на кордоні з Білоруссю незалежних спостерігачів. Про це повідомляє Deutsche Welle. «Може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації. І я прошу вас на рівні “Групи семи” підтримати цю нашу ініціативу», – наголосив Зеленський.