По вулиці Петра Свинаренка триває капітальний ремонт дороги та тротуарів

30.09.2020 14:19   -
Автор:
Про ті негаразди та непозитивні емоції, що вона викликала раніше, вони вже скоро забудуть. Принаймні в цьому запевняють міські шляховики. Вулиця Петра Свинаренка. Новобаварський район. Тут наразі повним ходом ведеться весь необхідний комплекс підготовчих дорожніх робіт для подальшого асфальтування. Про оновлення даної дороги дуже просили місцеві мешканці, з цим питанням вони навіть зверталися до Геннадія Кернеса на одному з його особистих прийомів. Людей почули і їхнє прохання було включено до плану робіт. 
 
Віталій Капленко інженер КП "Шляхрембуд"
 
Состояние до прихода нас на объект было здесь критическое, аварийное местами. Дорога данная капитально не ремонтировалась с начала её постройки. Текущий ремонт проводился время от времени, но это не спасало ситуацию. Для данного микрорайона улица Петра Свинаренко очень важна потому, что здесь находится много многоэтажных домов, 2 дошкольных учреждения, детских садиков. Кроме этого по улице Свинаренко присутствует транзитное движение, особенно в часы пик, очень часто машины объезжают заторы по улице Китаенко. 
 
До даних робіт з ремонту дорожнього покриття по вулиці Петра Свинаренка підійшли комплексно. В рамках капремонту проїжджої частини на даний час працівниками КП "Харківводоканал" ведуться роботи з перекладки підземних трубопроводів холодного водопостачання. Тут вже замінено близько 120 метрів погонних труби, виконано капітальний ремонт 8-ти оглядових колодязів, в роботі залишаться ще один. Попрацювали на об'єкті і тепловики – переклали мережі гарячого водопостачання та опалення. Далі, як будуть завершені всі роботи, шляховики все заасфальтують. 
 
Віталій Капленко інженер КП "Шляхрембуд"
 
В рамках капитального ремонта по улице Петра Свинаренко предусмотрена установка бордюра – порядка 1 километра, установка поребрика – 300 метров погонных. Устройство дорожного покрытия двухслойного, по 5 см каждое, это в общей сложности порядка  3 500 метров квадратных. Также будет ремонт тротуаров – около 1 000 квадратных метров. Сегодня мы проводим подготовку оснований под устройство асфальтобетонного покрытия тротуаров. Если позволит погода, то со следующей недели приступим к устройству асфальтобетонного покрытия дороги. Закончим работы в ближайшие 2 недели.