По вулиці Офіцерській невідомі викопують ігрові форми

11.12.2012 18:25   -
Автор:

Вулиця Офіцерська. Приватний сектор. Рік тому тут встановили дитмайданчик. Тепер невідомі викопують ігрові форми. Та побачивши знімальну групу, полишають роботу і тікають. На питання відповідати не бажають.

-По какому поводу здесь площадка сносится? – я не знаю ничего! – ну вы же сносите!

У місцевих своя версія. Мовляв, тут хочуть звести будинок. Вже навіть розмітку для огорожі зробили.

Сергій Русанов місцевий мешканець

-Вот эти строители, которые сейчас здесь были и ломали, говорят, что будут всё вырезать и строить дом.

Хто прислав будівельників – вони не знають. Та про ці гойдалки, гірки, каруселі та альтанку жителі приватного сектору мріяли давно. Як її встановили – вона одразу ж стала улюбленим місцем відпочинку. Тому категорично проти, щоб майданчик прибирали.

Ольга Обушко місцева мешканка

-Против! где наши дети потом будут? вот у меня внучка родилась – она вырастет, куда она прийдёт гулять?!

Поки розгортався конфлікт, на місце приїхав представник комунального підприємства, яке опікується цією місциною. Поспілкуватися із робітникам не вдалося і йому. Та з"явився сам винуватець ситуації. Щоправда представлятися чоловік відмовився. Каже, про те, що псує комунальну власність і гадки не мав.

-Переносится площадка с частной собственности  – кто согласовал перенос? какие согласования нужны, чтобы с частной собственности? Частная собственность – какие могут быть ко мне вопросы?

Запевняє, дитмайданчик збиралися перенести в інше місце. Та мешканці не вірять.

Сергій Русанов місцевий мешканець

-Если они хотели перенести дальше, то дальше тоже чей-то участок, ну это они будут на участок другого человека ставить – ведь это абсурд, им никто этого не позволит сделать.

Винуватець конфлікту стверджує – земля приватна, щоправда належить не йому, а родичці. І в нього є усі відповідні папери. Та пред"явив лише сумнівні копії документів.

Валерій Сердюк директор КП "Центр соціального розвитку Немишлі"

-Это бандитизм, самый настоящий, просто взять разломать то, что люди построили, это нецивилизованно. Я попросил человека, чтобы он пришел в Депртамент жилищного хозяйства с оригиналами документов и будем разбираться.

Поки ж будуть розбиратися, руйнування дитмайданчика призупинено. Викопані ж ігрові форми перевезуть до КП, де пильнуватимуть за ними до з"ясування обставин.

Анастасія Полякова, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия