По улице Машинистов идут масштабные дорожные работы

17.09.2019 15:11   -
Автор:
Той випадок, коли масштаб робіт вражає. Дороги, вірніше їх покриття, по вулиці Машиністов, що в Основ'янському районі незабаром стануть не гірше ніж в центральній частині міста. Зараз над цим посилено працює великий колектив міських шляховиків. Провести роботи в спальному районі, де триповерхівки межують з приватним сектором, попросили місцеві жителі на одному з особистих прийомів Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Градоначальник почув побажання харків'ян, фахівці виїхали на об'єкт, все розрахували і стали до ремонту.
 
Артем Миргород майстер КП "Шляхрембуд"
 
На данном участке мы находимся уже около 2-х месяцев. Был произведён демонтаж борта, выравнивание основания при помощи фрез и подсыпка основания при помощи щебня, расклинцовка гранотсевом. На данный момент приступили к первому слою, к асфальтировке. Сегодня-завтра мы должны закончить. В последствии будет ещё один слой.  На данном участке было установлено 1 300 метров погонных  бетонного борта, в дальнейшем мы будем только асфальтировать. Борт устанавливаться не будет. 
 
Об'єкт робіт загальною протяжністю в 1 кілометр та 100 метрів, додає Артем Миргород, було умовно розділено на дві ділянки. Перша від вулиці Сохора до перетину з провулком Машиністів, включаючи асфальтування самого провулку. Це 700 метрів дороги. І від цього провулка по вулиці Машиністів до перетину з вулицею Західною. Це ще 400 метрів відповідно. 
 
Артем Миргород майстер КП "Шляхрембуд"
 
На данный момент укладывается нижний слой на первом участке. На следующей неделе мы подготовим второй участок под асфальтировку нижним слоем и к концу месяца планируем верхний слой. 
 
Одночасно, тільки інша бригада шляховиків працює над оновленням внутрішньоквартальних доріг та пішохідних зон. Комунальники, кажуть, у них не менш масштабний і при тому новий об'єкт будівництва.
 
Микола Чітов виконроб фірми-підрядника
 
Это не ремонт, а новые дороги. Вот здесь мы рыли корыто, это новые дороги, конструктив по новой. Объёмы тут такие, на те деньги, которые нам выделили мы охватили 4 дома – 6, 6-А, 8 и 8-А. Этих денег хватило на дороги, на входные группы и тротуары. Здесь около 2 000 квадратных метров дорог, ещё покрытие осталось. 900 квадратов тротуаров мы их уже уложили. 
 
Микола Чітов додає, при проведенні робіт намагалися врахувати побажання всіх місцевих мешканців. Як пішоходів так і автовласників. 
 
Микола Чітов виконроб фірми-підрядника
 
Народ здесь, ну, все благодарят. кто не подходит все говорят большое вам спасибо. Единственное, у кого машины есть, им бы ещё больше стоянок, но их здесь фактически негде делать. Мы их сделали, вон парковочное место – площадку сделали, вон там парковочную площадку сделали там где дом 6 и 6-А тоже сделали парковку для машин. Чтобы больше влезло машин и не мешало детским площадкам. Где было свободное место мы сделали парковочные места.
 
Оцінити якість нових дорог та пішохідних зон мешканці будинків по вулиці Машиністів зможуть вже на початку жовтня. Принайні такі терміни виконання робіт дають шляховики. Хоча і зазначають, це без корективів, що може внести погода.