По улице Лесопарковой замена трубопровод

27.03.2015 18:29   -
Автор:

По вулиці Лісопарковій, що в Київському районі, працює важка техніка – крани та ексаватори. Тут проводять заміну трубопроводу, який відповідає за подачу холодної води на все селище Жуковського. Старі, зношені сталеві труби міняють на міцні пластикові, їх діаметр 630 мм.

Владлен Волков директор комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"

Это полиэтиленовая труба 10 атмосферная, высокопрочная и высокого качества. Приобрели в 2014 году и сейчас проводятся работы по монтажу и скоро будем заканчивать. Срок службы данного трубопровода производитель предусматривает до 50 лет. Это современные технологии. Полиэтиленовые трубопроводы используются в Харькове уже на протяжении 10 лет и хорошо себя зарекомендовали.

Працюють водоканалівці за вже перевіреною часом технології. Старі труби не прибирають, вони служать кожухом для нових. З'єднують їх за допомогою ось цього пристрою. Спочатку апарат знімає фаску.

Потім поверхню знежирюють і вставляють між труб нагрівальний предмет.

Ніяз Ахмедов начальник дільниці з будівництва та реконструкції водоводів КП "Харківводоканал"

Температура при нагреве, при сварке минимум 220 градусов должно быть. Малейшая неточность при работе и шов может разойтись в любое время при эксплуатации. Поэтому для того чтобы шов был прочным технологию нужно соблюдать полностью. От снятия фаски, до приваривания и выдержки температуры.

В результаті роботи виходить ось такий шов. Досить міцний, як і вся нова система. Наповну вона запрацює вже за два тижні.