По переулку Карповскому, 5 коммунальщики восстанавливают дом старой постройки

25.11.2015 16:13   -
Автор:

Будинок по провулку Карповському, 5, це в Жовтневому районі, розміняв не перший десяток років. Був побудований тодішніми будівельниками на ухилі. Задля попередження руйнації під час опадів проектанти передбачили підпірні стінки. З роками все прийшло у занепад і загрожувало обваленням будівлі.

Віктор Лисак виконроб КП "Харківжитлобуд"

Мы их демонтировали, забетонировали фундамент, выложили кирпичную кладку подпорной стенки и потом сверху смонтировали перила. При бетонировании отмостки мы сохраняем кирпичную кладку, она не размораживается и эстетический вид приобрела наша подпорная стенка и поручни.

Надодачу комунальники передбачили і систему водовідведення біля будинку. Аби під час дощів вода не текла у підвал, де знаходиться бомбосховище. Його теж очікує оновлення.

Віктор Лисак виконроб КП "Харківжитлобуд"

В подвале было полно мусора, мы его вынесли. Убрали лишние перегородки они были деревянные – пожароопасные и они не нужны в бомбоубежище. После демонтажа мы спланировали пол, оббиваем штукатурку с кирпичной кладки и потом будем производить побелку этой кирпичной кладки.

Повністю закінчити об'єкт планують за два тижні. Побідні ремонтні роботи комунальники провели ще за двома адресами у цьому мікрорайоні.