По області “Блок Кернеса – Успішний Харків” набрав 34,53% голосів виборців

06.11.2020 14:21   -
Автор:
У п'ятницю обласна територіальна виборча комісія оприлюднила остаточні резульати місцевих виборів на Харківщині. Згідно опрацьованим 100% протоколів перше місце в передвиборчій гонці посіла політична сила "Блок Кернеса – Успішний Харків" 
 
Ірина Іщенко представник ОТВК 
 
"Блок Кернеса – Успішний Харків" – 34,53%.
 
Загалом до складу нового скликання обласної ради увішли 5 партій.  Команду  " Блок Кернеса " там представлятимуть 46 депутатів із 120 можливих. Решта – мандатівці від партій: "ОПЗЖ", "Слуга народу", "Блок Юлії Світличної – "Разом" та "Європейська солідарність".    
 
Олександр Коновалов представник ОТВК 
 
Далі протягом 5 днів ОТВК має оприлюднити, шляхом опублікування в друкованих ЗМІ списки обраних депутатів обласної ради. І далі протягом 20 днів обрані депутати повинні подати заяву про реєстрацію і відповідно бути зареєстрований виборчою комісією. У випадку якщо депутат подає заяву про відмову від мандату, комісія визначає наступного за черговістю відповідно територіально чи єдиного списку там, де обирався цей депутат. 
 
В команді Геннадія Кернеса, зазначили, новообрані депутати у стінах облради серйозно планують зайнятися розвитком Харківщини. Незабаром налаштовані оприлюднити свою стратегію з конкретними кроками. З головних напрямків : розвиток медицини, освіти та інфраструктури області. Політика команди спрямована на роботу в інтересах людей.