Плавать раньше чем ходить

28.08.2012 18:50   -
Автор:

Дарині тільки 8 місяців і вона ще не ходить, втім вже плаває. Заняття аквагімнастикою мати дівчинки розпочала на 7-му місяці вагітності. Тепер продовжила разом із донькою і не жалкує.  

Ірина Пелешко, молода матуся:

-Сразу сидеть стали лучше, спинку держать, наклоны делать, т.е. гимнастика очень помогает, именно гимнастика. Ребёнку нравится, не боимся воды теперь.

Сьогодні і 9-ти місячний Жора доволі моторно справляється з запливами на короткі дистанції.

Ольга Дегтярьова ,молода матуся:

-После бассейна очень хорошо мышцы укрепились и ребёнок стал более активный и кушает хорошо, хорошо развивается.

Вже рік як у Харкові діє міська програма з занять вагітних аквагімнастикою. Одноразові абонементи отримали 5 тисяч майбутніх мам, з тим, щоб вирішити чи займатися такими оздоровчими процедурами. І ті, які пройшли курс, повернулись до басеїну і вже з малюками. Тож проект потребував продовження.  

Світлана Горбунова-Рубан, заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Философия руководства городжа состоит в том, что медицина – это прежде всего профилактика заболеваний, это создание условий для людей, чтобы они могли быть здоровы и дети наши могли быть здоровы.

5 тисяч маленьких харків"ян, віком до 4-х років, тепер отримають можливість пройти ознайомче заняття і пізнати що таке аквагімнастика. Нову міську програму "Плавати раніше ніж ходити", презентація якої відбулася сьогодні, підримала народний депутат України Ірина Бережна. Тож дітям-пільговикам Київського району буде надано абонементи на повний курс занять.
   
Ірина Бережна ,народний депутат України:

-Сегодня есть такая возможность для Киевского района для многодетных мам выделено 24 абонимента на курс 8 занятий. Более того, они это делать будут абсолютно бесплатно.Любую поддержку, которая потребуется, я по-возможности буду оказывать.

Фахівці впевнені в необхідності занять малюків у воді з самого народження. Так і кажуть, чим раніше тим краще.

Юрій Сороколат ,директор Департаменту охорони здоров'я:

-Тем больше будет возможностей укрепить мышечную систему, опорно-двигательный аппарат. Сдержать развитие всевозможных неврологических заболеваний у этих деток.

Євгенія Халамейда, інструктор дитячої групи з плавання:

-У ребёнка существует врождённый рефлекс задержки дыхания, вот на этом вобщем наши занятия и базируются. Мы гимнастику проводим, начинаем такие азы ныряния.

І хоча зараз вони ще потребують підтримки матусі, натомість, незабаром, запевняють фахівці, вже почуватимуться самостіно – як риби у воді.

Анжела Сушко, Олег Синицький, Харьковские Известия.