Плавание, песочные ванны и необычное мороженое или как животные зоопарка проводят лето

02.07.2019 14:43   -
Автор:
Кращий порятунок в спеку – відпочинок в тіні або плавання у водоймі. І це спасіння не тільки для людей, а і для тварин, як приклад, вихованців Харківського зоопарку. Ось його вихованці такі як леви та тигри в особливо гарячі години рятуються від сонця в затінку дерев. Вальяжно і неспішно спостерігаючи за своїми володіннями. При цьому граціозні кішки не забувають про свій зовнішній вигляд та старанно вмиваються.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
А вот кому летняя жара нипочем, так это кораблям пустыни верблюдам и миссисипскому аллигатору Вере. Они такой жарой по истине наслаждаются. И конечно, что лучше всего освежает? Вода. Бегемотиха Степанида не выходит из бассейна. Слоны регулярно по несколько раз в день принимают освежающий душ. После душа у слонов песочные ванны. Подобные процедуры необходимы для гигиены животных. Так как в результате на коже образуется своеобразная корочка, которая защищает от ожогов и укусов насекомых. 
 
А ось хто влаштував справжні водні процедури, додає Жанна Сивуха, так це клишоногі мешканці Харківського зоопарку. Таке відчуття, кажуть їхні доглядачі, що ведмедики, перебуваючи в сусідніх вольєрах, змагалися в майстерності і швидкості запливів. Побачивши це було вирішено посилити освіжаючий ефект і як бонус запропонувати тваринам незвичайне морозиво.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Заморозили мясо, рыбу, овощи – огурцы, помидоры, морковь и предложили такой необычный десерт. Бурый медведь Матвей получил необычное ведерко. Он воспринял его с энтузиазмом. Сначала раскачивал из стороны в сторону, а затем разломил и полакомился вкусным содержимым. А вот гималайские мишки Бай и Буба получили необычный брикетик. При этом Бай проявил себя как настоящий самец, он очищал ледовую корочку и предлагал Бубе то кусочек рыбы, то морквинку. 
 
Що стосується літнього раціону, уточнюють в міському зоосаді, то всі тварини отримують різні сезонні овочі та фрукти, а також траву і зелені гілки.