Платіжки за газ для харків’ян – по-новому: що змінилось?

13.02.2023 15:25   -

В Україні з 1 лютого змінилася система доставки та розподілу блакитного палива державою. Тепер компанії націоналізуватимуть. А за прогнозами експертів, через кілька років не буде системи, за якою можна доставити газ споживачам, оскільки кошти за доставку газу не надходять на ремонт.

Тож незабаром зміниться спосіб передачі показників та оплати за доставку та розподіл газу для мільйонів українців, пояснюють у Нафтогаз.

НАК “НАФТОГАЗ УКРАЇНИ”
Харківгаз та Дніпрогаз з 1 лютого перестали приймати показники лічильників газу у людей, а платити за доставку газу потрібно буде іншій компанії.
Також платіжки за розподіл газу змінилися для всіх споживачів, оскільки для розрахунку вартості взято зовсім інший період – з вересня 2021 року до квітня 2022 року. Тобто у тих, хто в цей період скоротив споживання газу, платіжки зменшаться, а хто споживав більше – збільшаться.

Через деякий час обслуговування газотранспортної мережі перейде до “Нафтогазу”, а це означає, що передавати показники лічильників потрібно буде цій компанії.

НАК “НАФТОГАЗ УКРАЇНИ”
Тому вже з 1 лютого мешканці Харкова та Дніпра мають передавати дані лічильників на сайті “Нафтогазу”, а не на 104.ua, як раніше.

При цьому абонентам, у яких виникне переплата, обіцяють автоматично перенести її на новий рахунок.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Таким чином, Сервіс 104.ua вже не прийматиме показання лічильників для клієнтів Харківської області, мова йде про додаток, особистий кабінет, чат-бот у Viber “7104”. Також змінені телефони контакт-центру.

ОЛЬГА КЛИМЕНКО РЕЧНИЦЯ КОМПАНІЇ “ХАРКІВГАЗ”
З лютого показання можна передати за телефонами контакт-центру:
066 300 2 888;
098 300 2 888;
093 300 2 888.
Також показання можна передати через сайт gas.ua, або у будь-якій дільниці “Харківгазу”.
Можна зареєструвати особистий кабінет на сайті gas.ua.

Уся необхідна роз’яснювальна інформація, кажуть в Харківгазі, є на сайті компанії.

ОСТАННІ НОВИНИ