Планы города на 2018 год – снести 200 самовольно размещенных объектов

22.03.2018 12:35   -
Автор:
Вулиця Космічна – одна з центральних транспортних артерій міста. Та поміж інфраструктури, що передбачена для комфорту жителів міста – кіоски та кафе. Після перевірки їх діяльності на законність,  з'ясувалось, кажуть в мерії, що 6 споруд розміщені без будь-яких документів. 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФ та тимчасових споруд 
 
Были размещены ряд объектов, которые нарушали правила благоустройства, были размещены самовольно на территории. В связи с этим департаментом были собраны материалы и на все объекты были вывешены предписания, чтобы собственники демотивировали указанные конструкции – самовольно. Ряд собственников прислушались к этим требованиям и самостоятельно демонтировали указанные объекты по улице Космической, но остались такие, которые не демонтировали.   
 
На підстві рішення виконкому мерії в четвер зранку біля останніх двох самобудів, -  кіоску та кафе швидкого харчування, з'явилась спецтехніка та бригада робочих. Які й прибрали незаконно розміщені торгові точки. Кафе швидкого харчування – культурно розібрали. А від кіоска на землі залишилася лише чорна пляма. 
 
Віра Кузьмінічна пенсіонерка 
 
Я считаю, что это нормально. Вот есть специально отведенные места, нужно законно платить аренду, платить налоги. И все будет законно, все будем законно работать. Почему все в тени идет. 
 
Аби всі були у рівних умовах і працювали в прозорому правовому полі, без порушень правил благоустрою та і вцілому законодавства, у Харкові минулоріч ухвалили спеціальний порядок. Законність розташування МАФів перевірили і розпочали роботи з демонтажу самобудів. В мерії, підкреслюють, кожен підприємець, отримуючи припис на припинення роботи, повинен виконати вимоги міськради, в іншому випадку, його незаконна торгівельна точка, що працює без відповідних документів – буде примусово демонтована . 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФ та тимчасових споруд 
 
Им размещают предписания. У них есть 3 дня на выполнение. Через определенный срок, если они его не выполняют  выноситься решение на исполкоме. В принципе у них есть время, чтобы самостоятельно убрать не менее месяца, пока эта вся процедура пройдет. Сбора документов, предписаний и решения исполкома.
 
Лише в Шевченківському районі в найближчий час, кажуть у профільному департаменті, місту доведеться демонтувати близько двох з половиною десятків самобудів.