Планы 2014 года в сфере образования Харьковщины

14.01.2014 17:21   -
Автор:

У дві тисячі чотирнадцятому році, після ухвалення державного бюджету, вчителям Харківщини підвищать зарплату. Цей процес проходитиме в три етапи, повідомили в профільному департаменті обладміністрації.

Роман Шаповал директор Департаменту науки та освіти ХОДА

А саме з січня заробітна плата мінімальна буде 1217, в липні – 1250 і в жовтні 1301. Відповідно на кінець року 2013 середня заробітна плата вчителя становила в Харкові 2939 гривень, я кажу середній вік вчителя, віповідна вислуга і відповідна категорія.

Не менше дбатимуть і про учнів шкіл області. На цей рік вони повністю забезпечені новими підручниками, як старшокласники, так і початківці.

Роман Шаповал директор Департаменту науки та освіти ХОДА

Харківська область практично перша область в Україні, яка отримала і розвезла до районів заплановану кількість нових підручників, які надійшли від Міністерства освіти і науки для учнів третього класу. 45 назв нових підручників для третього класу, взагалі ж 293 тисячі 718 примірників розвезені фактично до 1 січня, а фактично до 31 грудня до районних відділів освіти і звідти почали розвозитися до загальноосвітніх навчальних закладів.

Та це ще не всі приємні новини для школярів регіону. Згідно з обласною програмою "Новий освітній простір Харківщини" в багатьох навчальних закладах області цього року будуть створені спеціалізовані природничо-математичні кабінети. Все робиться з метою, кажуть в профільному департаменті, аби діти вже в школі могли визначитися з майбутньою спеціальністю та вчилися за цим напрямом. Ця робота розпочнеться після того, як затвердять обласний бюджет. Перші такі спеціалізовані класи і з сучасним мультимедійним обладнанням планують відкрити в одній із шкіл Чугуєва. Далі за цим принципом охоплять інші гімназії та ліцеї Харківщини.