План четвертой волны мобилизации провален, в пятой – не без проблем

27.05.2015 21:31   -
Автор:

Терміни проведення п’ятої хвилі мобілізації подовжено указом Президента. Про це сьогодні розповів заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін. За його словами, тільки завдяки цьому вдасться мобілізувати необхідну кількість військовозобов’язаних, адже наразі з запланованих двох тисяч шестисот осіб набрано тільки тридцять чотири відсотки. За словами Калгушкіна, ситуація ускладнюється провалом попередньої хвилі мобілізації.

Юрій Калгушкін заступник обласного військового комісара Харківського обласного військкомату

Харьковская область во время проведения четвертой частичной мобилизации не выполнила на 100 процентов плановое задание. И вот этот вот процент, и то количество, которое мы не выполнили, добавили, значит, в плановое задание пятой очереди.

За провал четвертої хвилі мобілізації відповідальні особи вже поплатилися: п’ять воєнкомів у Харкові та один в області були знижені в посаді. А нові, щоб не повторити сумний досвід колег, застосовують усі можливі способи вручення повісток – вдома, у метро, на зупинці, просто на вулиці. Та за словами заступника обласного військового комісара, аби «впіймати» тих, хто не хоче служити, доводиться постійно вигадувати нові методи.

Юрій Калгушкін заступник обласного військового комісара Харківського обласного військкомату

Перестали ездить в метро. Начали ездить, там в общественном транспорте или в вечернее время, когда, понятно, когда районные милицейские комиссии не работают. Поэтому о новых методах я пока не буду говорить.

В облвійськкоматі кажуть, бажаючих служити не вистачає. Тож в майбутньому може розглядатися ідея про мобілізацію переселенців.