П’ять років за гратами за п’ять хвилин їзди. Працівники ДАІ чи не щодня знаходять викрадені авто

22.01.2013 18:26   -
Автор:

Це вже зараз він ховає своє обличчя під капюшоном. Він вже не такий сміливий як тоді, коли вирішив заволодіти чужим авто. Все відбулося на цій автомийці. Сюди помити новенький "Лексус" пригнав його господар. Машина настільки придивилася співробітнику автомийки, що він вирішив вкрасти її і разом з друзями схотів обкатати автівку по місту.

Михайло Бутіков старший оперуповноважений Жовтневого райвідділу міліції

-Работниками госавтоинспекции в ходе несения службы был остановлен автомобиль Лексус под управлением молодых лиц. В ходе проверки автомобиля было установлено, что вышеуказанные лица не имеют права управления вышеуказанного автомобиля, а так же не имели документов на сам автомобиль.

Як розповів затриманий працівникам міліції, помивши авто, він вирішив трошки покататися на ньому, але на одній з доріг міста не впорався з керуванням, вскочив на бордюр і пошкодив автівку. Не розгубившись, відразу вирішив заїхати на інше СТО, щоб потайки його відремонтувати, але не судилося. Був затриманий працівниками ДАІ.

Михайло Бутіков старший оперуповноважений Жовтневого райвідділу міліції

-Возбуждено уголовное производство по статье 289 часть 1, т.е. незаконное завладение автомобилем. Санкция этой статьи предусматривает от 3 до 5 лет лишения свободы.

І такі випадки з крадіжками машин у Харкові не поодинокі. Лише з початку цього року в Першій столиці було викрадено двадцять шість машин. Шість знайдені та повернуті господарям. Вкрадені авто правоохоронці шукають і на СТО. Сюди зазвичай приганяють чотириколісних, щоб перебити номери. Вигадуючі при цьому різноманітні хітрощі. Т а такі машини без певних документів на СТО не ремонтують та взагалі не приймають. Принаймі у цьому, запевняють співробітники майстерені, бо кажуть, більше буде проблем з правоохоронцями, ніж можливості заробити. Причини ж за яких найчастіше викрадають автівки банальні, констатують в ДАІ, машини залишають без нагляду, або ті не мають сингалізації.

Ігор Бескровний, Євген Шикаренко Харьковские Известия