Півтори тисячі робочих місць створено завдяки програмі “єРобота”

27.12.2022 14:59   -

Є  позитивні новини щодо державної програми створення робочих місць «єРобота», повідомив  Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ ГОЛОВА КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Вона стартувала влітку у рамках реалізації Плану відновлення України і передбачає видачу підприємцям грантів на створення чи розвиток бізнесу у сумі до 250 тис. грн.

Сьогодні  підбито підсумки вже дванадцятої хвилі програми «Власна справа», наголосили у фінансовому комітеті. І це чудові результати:

ДАНИЛО ГЕТМАНЦЕВ ГОЛОВА КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Маємо 626 підтриманих проектів, автори яких зможуть отримати 148,3 млн. грн. У результаті очікуємо створення понад 1,4 тис. нових робочих місць.

Більшість проектів цієї програми реалізовуватиметься у таких сферах як оптова та роздрібна торгівля. Цій темі присвячено  192 проекти;
103 проекти об’єднує переробна промисловість. 79 – спрямовані на розвиток  готельно-ресторанного господарства.

За даними комісії, усього від старту програми «Власна справа» схвалено понад трьох тис. грантів на загальну суму близько 800  млн грн.
Для тих, хто не в темі, але зацікавився проектом, в уряді нагадують, що державна програма “єРобота” передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Вона спрямована на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць.

Проект включає 6 грантових програм, зокрема,  українці зможуть отримати:

  • мікрогранти для створення власного бізнесу;
  • гранти для розвитку переробного підприємства;
  • державне фінансування закладки саду;
  • кошти для розвитку тепличного господарства;
  • грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ;
  • кошти на навчання ІТ-спеціальностям. 

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі. Подача заявки на грант здійснюється через Портал “Дія”.