Питна вода

20.08.2012 12:29   -
Автор:

 

Зруйновані часом колодязні зруби та неякісна питна вода – для селян Харківщини – найболючіша проблема. Деякі криниці не чистили протягом десятків років. Тож місцеві мешканці вже навіть побоюються набирати там воду.
 

Наталія мешканка Вовчанського району

– Коты плавают, жабы плавают. Воду весной вытягиваешь там и листья, и мох, а кольца там вообще ужас.

Ніна мешканка Вовчанського району

– Ремонтировать срочно надо. Верх не гожий, вода погана, пидходи забитые.

Мешканці порахували власні фінансові можливості та зрозуміли – самостійно відремонтувати колодязі – не в змозі. У місцевому бюджеті кошти на ремонт криниць також не передбачені. Остання надія селян на свого народного депутата Дмитра Шенцева.

Дмитро Шенцев народний депутат України

– Мы идем и решаем эту проблему по двум направлениям. Мы решаем вопросы финансирования в рамках программы «Питна вода» начатую правительством и Виктором Федоровичем Януковичем нашим президентом, а такие вопросы как расчистка колодцев и благоустройство взяли мы – депутатский корпус. Подключаем местных депутатов, местных активистов, чтобы общими усилиями провести благоустройство всех колодцев в округе.

Перші колодязі вже очищені. За день комунальники встигають викачати воду та зробити дезінфекцію у п’ятнадцяти криницях. Ті ж колодязі, що потребують повної реконструкції – розбирають, замінюють кільця та встановлюють нові зруби. Програма переобладнання джерел питної води розрахована на рік.

Андрій Соловйов, Віктор Ноздрачев. «Харьковские Известия»