Після 22 травня карантин продовжать, – Денис Шмигаль

12.05.2020 16:21   -
Автор:
Після22 травня карантин буде продовжено. За словами урядовців це пов’язано з тим, що Україна поки що перебуває на піку захворюваності на коронавірус. У свою чергу кабінет міністрів відпрацьовує кожен з п’яти етапів виходу з карантину.
 
Денис Шмигаль прем'єр міністр України
 
Сьогодні важко прогнозувати. Зараз ми перебуваємо на піку захворюваності. Ми йдемо рівно останніх 7-8 днів. У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми навіть трішки падаємо по кількості відношення захворюванних до тих, хто вже хворіє. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною о кількості тих, хто захворів. Це дуже важливий етап переломний, коли ми будемо розуміти, що пройшли пік
 
Станом на сьогодні в Україні підтверджено більш ніж шістнадцять тисяч випадків на коронавірус, одужало три тисячі триста сімдесят. Померло – чотириста двадцять п’ять. У зв’язку з такою статистикою урядовці поки що відмовляються від запуску метро і міжміського транспорту.
 
Денис Шмигаль прем'єр міністр України
 
Метро і міжміський транспорт — це дуже важливе питання. Допоки ми не пройшли цей пік, то уявіть як два мільйони людей збираються у вагонах — дуже близький контакт. Метро і міжміський транспорт може стати каталізатором поширення і розповсюдження захворювання.
 
Щодо прогнозів терміну відновлення роботи метро і міжміських сполучень урядовці не беруться. Однак завчасно повідомили. Це може статися в середині літа.