“PISA” в Харькове завершилась. 15-летние ребята приняли участие в мониторинговом исследовании

19.04.2018 13:59   -
Автор:
На Харківщині 400 дітей, пройшли тестування, взявши участь у програмі міжнародного оцінювання учнів "PISA". У 80-ти країнах світу кожні 3 роки проводять такі тести і Україна цього року вперше приєдналася до дослідження. Головна вимога до складаючих іспит – вік 15 років. 
 
Олена Шматько начальник організаційно – методичного відділу ХРЦОЯО
 
Ми тільки давали бази данних всіх закладів загальноосвітніх України, де є 15 річні підлітки. Це база данних вся абсолютно, загальноосвітніх навчальних закладів як сільських так і міських всі професійно – технічні навчальні заклади, технікуми коледжі, там теж такі є діти. І вже вони за своїми якимись формулами підбірками обирали 
 
Учасники мали право відмовитися, та таких, зазначають у центрі оцінювання якості освіти, були одиниці. 
 
учасник міжнародного дослідження PISA
 
Там конкретно подготовится я считаю не реально, потому что конкретных заданий нет, то есть как вот математика или наподобие ВНО. Там задания в основном на логику, поэтому…
 
учасник міжнародного дослідження PISA
 
Готовился я примерно день, ну перед этим. Просматривал задания по географии по математике особенно и конечно чтение.
 
Цього ж року основою тестів була перевірка на вміння читати і це не техніка, а повне розуміння та аналіз тексту. Адже головне завдання, яке ставить перед собою "PISA" – це оцінка навичків використання шкільних знань у повсякденному житті.
 
Олена Шматько начальник організаційно – методичного відділу ХРЦОЯО
 
Самі завдання з будь-якого блоку, чи то з математичного чи з природничо – математичного, вони будуть дуже об'ємні за своєю структурою. Завдання будуьть складатися десь з 500 – 600 слів. Для того щоб виконати це завдання, його треба уважно прочитати, зрозуміти що від тебе вимагають зуміти проаналізувати його і застосувати ті знання які в них є.
 
Два тестові зошити і анкета, де майже 90 сторінок і 3,5 години.  По закінченню, кожен з учасників отримав подяки від міністерства освіти і науки. А за ініціативи Харківського регіонального центру оцінювання якост освіти, серед учасників будуть розіграні три ноутбуки. Офіційні результати всіх 80 країн будуть відомі у грудні 2019 року.