Пикет под стенами мэрии

05.07.2012 21:05   -
Автор:

Кілька десятків людей, з кількох громадських організацій зібрались під стінами міськради. І назвали це мітингом. Тільки не домовилися хто буде говорити – вийшло, що чути було того, хто голосніше.

Ось так, заважаючи один одному вони вигукують свої гасла. Але, як кажуть, головна проблема, яка їх об"єднала- це вирубка дерев у парку Горького. Там, де проходить масштабна реконструкція, яка харків"янам до душі.

Наталія, працівниця заводу "ФЕД":

-Вы знаете, вот это что говорят по поводу деревьев, это был лес, сейчас прочистили, да, жалко деревья,но по крайней мере, по крайней мере сейчас похоже на парк. Вот я на роботу хожу постоянно через парк,еще в те времена, идешь же кусты, заросли, ничего не видно,а сейчас хоть красота какая. У нас все, что плохо принимают плохо,а потом видят,что все хорошо.

Люди кажуть, нарешті парк Горького перетворюється на європейський. Тут зможуть відпочити, як пенсіонери, так і батьки з дітьми. А спеціально для юних спортсменів зроблять футбольні поля.

Геннадій Кернес ,Харківський міський голова:

-Там построят четыре футбольных поля, бесплатные, 44 на 22, для футбола, баскетбола, стритбола. С раздевалками, с трибунами, со светом. Всё для наших детей, для наших харьковчан. Подчёркиваю – поля бесплатные и статус будет дан этим полям – детская спортивно-юношеская школа.

Та пікетувальникам байдуже і до спортивно-юнацької школи , і до Діснейленду, на який перетворюється парк Горького. Їм все вбачаються там якісь розважальні заклади.

Аліса Марунченко, протестувальниця:

-На цих ділянках зробили цей розкішний так сказать розважальний заклад. Ну будем казати, шо це заклад. А крім того всього там буде йти будівництво. Парки це не для того, щоб там все гриміло, гуділо, бігало і кричало, і верещало. Парк для того, щоб людина могла відпочити.

Саме для відпочинку харків"ян парк й зазнає змін. А такі спектаклі, кажуть городяни, їм вже давно набридли.

 Людмила, харків'янка:

-Я родилась в этом городе, мои родители здесь родились, и мне очень обидно за наш Харьков, потому что вот эти паразиты приходят, митингуют ,устривают беспорядок в городе, настраивают людей друг против друга. Ведь у нас, посмотрите, город сейчас востановился, прекрасно его вообще оформили, как-то налаживается жизнь, вместо того, чтобы помочь, рабочие места, люди друг против друга, сьедают.

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Ось оця дорога також колись стала яблуком розбрату. Проти її прокладання мітингували, пікетували, вигукували, що тут будуть розважальні центри. Та цього не сталось. Наразі вона виконує головне своє призначення- розвантажує центр міста від автівок.

Євгенія Кутнова, Сергій Перець ,Харьковские Известия.