Підтримка підприємців та робота на деокупованих територіях – відбулась сесія Харківської облради (відео)

02.06.2023 17:49   -

Підтримка підприємців регіону та робота на деокупованих територіях. Ці та інші нагальні питання розглянули депутати облради на черговому засіданні. Всього взяли участь у сесії  83 депутати. На порядку денному близько 40 питань. Одне із перших обговорень стосувалось примусової евакуації дітей із населених пунктів, що почали активно обстрілювати окупанти. Наразі проводиться робота із відповідними службами. Також продовжується розмінування регіону та робота на деокупованих територіях. Поліцейські звітують про невтішну статистику.

ВОЛОДИМИР ТИМОШКО КЕРІВНИК ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За час повномасштабного вторгнення з 24 лютого нам зафіксовано смерть, на жаль, 1999 мешканців міста та області. Ця цифра може бути не точною у зв’язку з чим: ми майже щотижня виявляємо на жаль тіла загиблих мешканців в тих районах, які перебували під окупацією, у яких були відсутні громадяни. Зараз ми фіксуємо масове повернення цивільного населення до своїх домівок, в Золочівській громаді, в Липецькій, Вовчанській – люди масово повертаються. Часто знаходять сусідів, родичів, які раніше не були виявлені. Окрім цього, у нас залишається значна кількість безвісти зниклих громадян.

Тож зараз, кажуть поліцейські особлива увага приділяється деокупованим територіям. Поміж іншого серед ухвалених рішень, є і прийняття у спільну власність територіальних громад області 6 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Як заявили на сесії облради – це рішення дозволить зберегти спортивний потенціал області. Ще одне питання, що обговорили депутати — це підтримка підприємців регіону. У планах облради найкоротші терміни розглянути питання щодо зниження податкового навантаження для бізнесу, який не мав змоги працювати через російську військову агресію. Проведено низку засідань профільних комісій аби створити дієвий алгоритм зниження навантаження.

ОСТАННІ НОВИНИ