Підтримка партнерів: Ігор Терехов з робочим візитом відвідав Німеччину (відео)

07.02.2024 16:06   -

Ігор Терехов із робочою поїздкою відвідав Німеччину. Очільник Харкова зустрівся із партнерами аби обговорити відбудову прифронтового міста. Мер поспілкувався з представниками різних гілок влади. Адже допомога світової спільноти є вкрай важливою для перемоги українського народу у війні проти російського агресора.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
У мене були зустрічі з мером Нюрнберга – це місто-партнер, місто-побратим, який з першого дня війни надає допомогу місту Харкову. Крім цього була така серйозна зустріч з прем’єр-міністром Баварії, і хочу сказати, були зустрічі з депутатами правлячої партії, партії Канцлера. І така підтримка, яка є в нас – це дає надію, що ми після закінчення війни дуже швидко відбудуємо наше місто. І я хочу подякувати сьогодні німецькому народу за таку потужну підтримку України, потужну підтримку нашого міста.

У рамках робочої поїздки Ігор Терехов розмовляв з партнерами про те, як відбудувати всі ті пошкодження, що зазнав Харків під час повномасштабного вторгнення. З кожним партнером очільник міста порушував питання створення чіткого алгоритму дій, як не тільки повернути Харкову колишню велич, а і модернізувати мегаполіс згідно з сучасними технологіями. 

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Що стосується, дійсно, перебудови – центральна частина міста дуже постраждала і нам потрібно, щоб центральна частина міста була відбудована. І для цього ми розробляємо вже, покрокові шаги, того як ми будемо відбудовувати центральну частину міста. Що стосується житла, я хочу сказати, знаєте, головне сьогодні, щоб люди поверталися до своїх домівок – це відбудова.

Для цього міський голова разом з партнерами працюють над тим аби створити умови для того, щоб у короткі терміни відбудувати житлові будинки для людей. Адже, наголошує Ігор Терехов, внаслідок збройної агресії рф близько 150 тисяч харків’ян залишились без даху над головою.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми сьогодні працюємо на тим, щоб створити концепцію муніципального житла. Для нас це дуже велика річ, бо концепцію муніципального житла ми сьогодні залучили і інвесторів, і наших міжнародних партнерів і дуже серйозно працюємо над створенням цього документа, бо він дасть можливість сьогодні дуже швидко відбудовувати житлові квартали Харкова.

Тож аби залучити кошти, акцентує міський голова Ігор Терехов, муніципалітет дає інвесторам чітке бачення скільки потрібно вкладати у відбудову прифронтового Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Кожний об’єкт має кошторисну документацію, проєктно-кошторисну документацію. І, дійсно, сьогодні дуже великі збитки. Якщо взяти взагалі по місту Харкову то десь приблизно 10 мільярдів доларів США – це збитки, які нанесли нам росіяни, російські агресори. Дійсно, жодна країна, жодне місто самостійно не зможе сьогодні знайти ці кошти. Тому потрібно многовекторне фінансування для того, щоб ми разом все зробили. І міжнародні фінансові інституції, і держави міжнародні партнери України, і дійсно міста-партнери, міста-побратими.

Також мер Харкова зустрівся з представниками торгово-промислової палати Німеччини. Ігор Терехов обговорив з партнерами можливості для розширення співпраці та залучення інвесторів, які зацікавлені у відбудові Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми теж пропрацювали те, як можливо залучати німецьких інвесторів, підприємства Німеччини для того, щоб вони вкладали кошти і відбудовували Харків, відбудовували Україну.

Адже, головне, наголошує Ігор Терехов, це повернути у Харків людей, які були вимушені покинути місто через регулярні обстріли. Тож муніципалітет активно працює над тим, аби створити комфортні умови для жителів мегаполіса.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Нам потрібно створювати умови для того, щоб бізнес повертався і для цього, перш за все – це безпека, безпека людей, безпека бізнесу. І над цим ми сьогодні працюємо. Крім хочу сказати, що дійсно нам потрібно створити комфортні умови для того, щоб люди повертались, щоб вони мали житло, де жити, щоб вони мали де працювати – і це виробництва, і ІТ-кластер. Бо Харків – це промисловий центр, і такий потужний, серйозний промисловий центр. І ми працюємо над тим, щоб розвивались виробництва, і новітнє, креативне виробництво, яке буде у місті Харкові. Крім цього потрібно, щоб працювали дитячі садочки, потрібно, щоб працювали школи. І це створить умови, щоб бізнес повертався. Я дуже радий сказати, що сьогодні незважаючи на такі жахливі обставини, незважаючи на постійні обстріли міста Харкова, бізнес повертається у місто.

ОСТАННІ НОВИНИ