Підтримка молодих дарувань на Харківщині

24.12.2012 18:59   -
Автор:

Ще не так давно Дмитро Удовиченко, юний музикант, учень спеціалізованої школи-інтернату не міг навіть уявляти, що в нього буде власна скрипка. Коли ж хлопчику випала можливість зіграти на фестивалі разом із видатним російським музикантом Володимиром Співаковим, той і вирішив взяти ситуацію під свій контроль.

Микола Удовиченко батько юного музиканта

-У нас нет скрипки, скрипка, на которой играл Дима на фестивале, мы взяли её в аренду в Киеве. Он связался с Михаилом Марковичем и настоятельно порекомендовал ребёнка как достойного внимания, чтоб на него обратили в Харькове внимание, для нас это было полная неожиданность.

Так мрія стала реальністю. Інструмент привезли до Харкова з Італії і губернатор Харківщини урочисто вручив її музиканту.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Эта скрипка не от меня, и не от Геннадия Кернеса, эта скрипка от трёхмиллионной территориальной громады, которая тебе её передает, в надежде, что ты максимально воспользуешься всеми её ввозможностями, счастья тебе, удачи, прославляй наш город, наш регион, нашу страну и всегда гордись, что ты родился в городе Харькове.

Скрипці майже тридцять років. Це робота видатного італійського майстра Цезаря Магріні.

Дмитро Удовиченко скрипаль

-На ней давно никто не играл, и вот сейчас я её должен раскрыть, показать все её достоинства – более сочный тембр у этой скрипки, более красивый звук .

Та не лише він отримав свою винагороду. На Харківщині закладена традиція підтримки молодих дарувань. І вже вісімнадцять років поспіль відповідний фонд імені Євгена Кушнарьова нагороджує іменними стипендіями талановитих людей. За різними напрямками – наука, мистецтво, спорт. Це переможці всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Майже сорок щасливчиків цьорогіч отримали стипендії.

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста

-Бренд города Харькова – это слоган Харьков умный город, это всё благодаря вам, молодым людям, которые действительно талантливы. Спасибо молодёжи за их неутомимое желание развиваться и прославлять наш славный город Харьков.

Анастасія Полякова, Ігор Луханін, Харьковские Известия