Підсумки тижня

28.04.2012 16:01   -
Автор:

23 квітня

У понеділок німецькі журналісти зустрілись із Харківським міським головою. Головна тема переговорів – підготовка Харкова до Євро 2012. Мер відповів на усі запитання гостей. А саме за які кошти будуються об"єкти та яке майбутнє очікує на споруди по завершенні чемпіонату.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Что касается инфраструктуры возле стадиона, те требования, который выставили УЕФА, я имею ввиду буферные зоны, парковки, все это делается за деньги города. И гостиницы, это уже бизнес.

Того ж дня будівельники  продовжили встановлювати колесо огляду у Парку Горького. Яке має стати королем центру розваг, впевнені у керівництві парку, бо у Європі тільки Париж та Лондон мають атракціони подібні за розміром. Крім того, у парку буде ще один атракціон для любителів екстриму – сорокаметрова вежа падіння.

24 квітня

 У вівторок мер разом з депутатом міськради зустрівся з ветеранами Червонозаводського району. Такі зустрічі без бар"єрів – ще один спосіб нагадати людям про їх права, намітити плани вирішення проблем і узяти їх під суворий контроль.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Вы узнаете те возможности, которые есть у вас. Постоянные встречи дадут нам возможность контролировать. Я приложу максимум усилий, чтобы в бюджете города Харькова появилась такая строка, как материальная помощь ветеранским организациям.

Того ж дня в метрополітені презентували нове обладнання – автоматичні контрольні пункти і квиткові термінали, що забезпечують проїзд у метро за  разовими паперовими квитками і безконтактними картками. Ціна проїзду залишається та сама – 2 гривні. Зміни будуть поступовими і стосуватимуться лише способу оплати. Остаточно переобладнають пропускне обладнання до кінця травня. Втім, це не означає, що зникнуть всі жетони. Їх з обігу вилучатимуть поступово.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-По нашим расчетам до сентября месяца их не будет. Сейчас мы оставляем их работать и пока последний жетон не уйдет, потму что есть учет, жетонов выпущеных и жетонов в обороте, сразу будет единственная возможность или билет штрих-код или карточка
 
Новими картками незабаром можна буде розраховуватися за комунальні послуги, за ліки в муніципальних аптеках, тощо.

У вівторок екс-прем"єрка та її захист заявили, що підсудну 20 квітня силоміць відправляли до лікарні Укрзалізниці на медобстеження. Скаргу бранки відразу розглянули в облпрокуратурі.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

-Поступило заявление о том, что при доставлении её в 5 больницу ЦКБ к ней якобы было применено физическое воздействие. Незамедлительно была организована проверка, опрошены все сотрудники пенитенциарной службы, которые имели к этому дело, а также работники 5 ЦКБ. Кроме того к ней был отправленый судебный медицинский эксперт и по результатам проверки все доводы, которые были изложены в этом заявлении не нашли объективного подтверждения

25 квітня

У середу депутати міської ради провели п"ятнадцяту сесію міськради. На порядку денному – понад півсотні питань. Серед головних – бюджет. Він побільшав на дев"ятнадцять мільйонів гривень.

26 квітня

У четвер на обласній сесії депутати розподілили понад сто двадцять мільйонів на соціальні потреби. Державні виплати отримають малозабезпечені родини, діти-інваліди, сироти.

Того ж дня відзначили двадцять шості роковини аварії на Чорнобильскій станції. У Харкові відбулась урочиста церемонія покладання квітів до монументу жертвам трагедії.

У четвер керівник Харкова поновив об"їзди районів міста. Цього разу візит – на П"ятихатки. Це не перша зустріч і місцевими мешканцями, результат попередніх – зроблено чимало, але лишилось удосталь.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Мы с вами будем встречаться постоянно. Мы будем приезжать, проверят вместе с вами. И вы будете нам подсказывать. Потому что только вы знаете – какие здесь необходимо создать условия

Ірина Бережна Народний депутат України

-Главная работа нардепа – это проводить такие встречи, это обратная связь с людьми, это общение с людьми для того, чтобы знать их проблемы. их нужды. и стараться максимально их решить, естественно, в рамках тех компнетенций, которыми я распологаю, Где я реально людям могу помочь

У четвер Народні депутати Ірина Бережна та Валерій Писаренко провели зустріч із студентами. Де молодь змогла відкрито поспілкуватись і поставити питання. Гості розповіли: наразі готуєтся цілий пакет законів, що повинні захистити права молодих українців, і стати гарантом їх професійного росту.

Ірина Бережна Народний депутат України

-Работодатель будет получать льготу. Каким образом – целый год он не будет платить обязательные социальные платежи, а эти деньги будут расходоваться на зарплату молодых специалистов

Валерій Писаренко Народний депутат України

-Я понимаю, что студенту всегда не будет хватать стипендии, прекрасно понимаю. Так что все что в этом вопросе можно будет подтолкнуть, подпихнуть мы все сделаем

У четвер понад двісті школярів, що змагалися  у конкурсі "Учень року", пройшли справжні випробування на міцність. Кращими визнано двадцятьох фіналістів у чотирьох номінаціях: інтелектуал, лідер, спортсмен і творча особистість року.

Валерій Писаренко Народний депутат України

-Наверное не секрет ни для кого, что страна и город без лидеров не смогут достигать успехов. И эти ребята завтра будут вести Харьков вперёд

Дмитро Денисенко депутат Харківської міської ради

-Их отношения к жизни, их многогранность – она даст очень серьёзный фундамент для развития. Я рад, что такие люди живут в Харькове.

27 квітня

У п"ятницю мер і народний депутат зустрілись із мешканцями Олексіївки. Незважаючи на те, що район потужно розбудовується у новоселів теж чимало проблем, більшість – через недопрацювання забудовників.

Того ж дня у Харкові вирішували як карати горе-художникиків за псування фасадів. Необхідність санкцій – ідея народного депутата Валерія Писаренко. Його законопроект вже на розгляді у Верховні Ради.

Валерій Писаренко Народний депутат України

-Штраф будет от 8,5 тыс грн. Но в любом случае мы говорим о том, что такой человек должен отработать свои художества. Поэтому альтернативой будут работы, которые, я думаю, будут направлены на то, чтобы убрать такие художествества.