Підсумки роботи за рік на Харківщині

21.12.2012 20:48   -
Автор:

2012-ий для Харківщини був роком розвитку. Слобожанщина виконала усі соціальні зобов"язання, каже губернатор.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Мы имеем собственных и закрепленных доходов общего фонда до конца года, планируем получить примерно 5,2 милиарда гривен. Если сравнивать с прошлым годом, то это на восемнадцать процентов больше. Если в абсолютной цифре, то в этом году собственность закрепленных доходов у нас увеличились на 757 милионов гривен.

Цьогоріч вдалось залучити більше двох мільярдів іноземних інвестицій. Це другий результат у країні. Здобутки є у різних галузях. Відкриті нові дитсадки та додаткові групи, спорткомплекси та стадіони. Ввели в експлуатацію шістнадцять нафтогазових свердловин.  Наступного року у Люботині та Богодухові зведуть полігони. Таким чином вдасться вирішити проблему накопичення та вивезення сміття в області.

Щороку поповнюється парк будівельної та снігоприбиральної техніки. Наразі усі дороги Харківщини розчищені. Рух транспорту безперешкодний, незважаючи на зимовий колапс по всій Україні.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-В полном обьеме, даже больше, на сто девять процентов, для обработки дорожного покрытия заготовлен песок, 57 тысяч метров кубических. Создан запас технической соли, семь тысяч тонн.

Наразі ведуться переговори з Урядом про виділення коштів на будівництво станції метро Перемога. Якщо фінансування надійде у повному обсязі, то до кінця наступного року її планують добудувати. Прокоментував губернатор і ситуацію про передачу у комунальну власність стадіону Металіст.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Это внутреннее видение хозяйствующих субьектов. Болельщиков никоем образом эта ситуация не коснется. Харьковский Металист, играя на стадионе "Металист", как продавал билеты на эти игры, так и будет продавать. И ничего для рядовых болельщиков не изменится. Ни комфорта меньше не станет, ни цены на билеты не выростут.

Губернатор додав- на будівництво стадіону виділяли кошти. Як з обласного, так і з міського бюджетів. Наразі там працює фінінспекція. Вона визначає вартість утримання стадіону та витрачання коштів. Якщо стадіон таки передадуть у комунальну власність міста, там проводитимуться різні заходи, відкриються нові секції, він працюватиме на потреби громади і приноситеме дохід бюджету.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия