Підрахунок голосів на округах

29.10.2012 16:26   -
Автор:

Вже з вечора до зали адміністрації Київського району – почали звозити і бюлетені, і протоколи. Тут базується одна з окружних комісій Харкова. Її члени ведуть підрахунок результатів голосування по дев*яносто дев*яти дільницям. На минулих виборах,кажуть фахівці, була інша схема. Окружна комісія була єдина, вона базувалась у Палаці Спорту. І туди звозили документацію з усіх дільниць. Проте цьогорічні зміни пішли лише на користь підрахунку.

Ігор Жуков голова ОВК виборчого округу № 169

-Такая схема правильная и даёт возможность не просто ускорить процесс подвидения итогов, но и больше уделять внимание участковым комиссиям со стороны окружной.

Після детального опрацювання виборчих протоколів, на деяких дільницях біли знайдені помилки. Щоправда, незначні.

Роман Нос секретар ОВК виборчого округу № 169

-Орфогрфия, фамилия имя отчество кандидата в депутаты написана не полностью, сокращённо – закон это запрещает.

При підрахунках голосів на Округах, присутні і три члени дільничних комісій. І у разі виявлення помилки, вони мають виправити її та надати оновлений протокол голові Округу. Тільки потім результати окремої комісії вважаються дійсним. Усі підсумкові цифри направляються до ЦВК. Паперова ж документація – не знищується. Бюлетені та протоколи пакують у такі коробки.

Роман Нос секретар ОВК виборчого округу № 169

-Архивные боксы подготовлены для архивации. Все бюлетени запакованы по фамилиям кандидатов. На каждом стоят подписи членов комиссии, всё упаковано. И каждая комиссия имеет свой архивный бокс под номером, который здаётся в архив. И хранятся там, в зависимости от вида: от года до 5.

Підрахунок голосів на окружній дільниці сто шістдесят дев*ять – пройшов без ексцесів. Вже на першу дня усі протоколи були опрацьовані, а результати – озвучені.

Олена Завгородня Ярослав Кононенко Харьковские Известия