Підприємства України будуть працювати вночі: що відомо

10.12.2022 11:29   -

В Україні визначили чіткі пріоритети включення електроенергії. Всіх споживачів поділили на групи. За словами прем’єр-міністра, протягом всієї зими українці житимуть в умовах обмеженого споживання електроенергії. Однак держава та уряд мають систематизувати процес того, хто насамперед отримуватиме електроенергію.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Перший пріоритет – це критична інфраструктура, зокрема об’єкти водо-, теплопостачання та лікарні.
Другий пріоритет – це об’єкти військово-промислового комплексу, що працюють на оборону країни. Принцип “все для фронту” залишається абсолютно незмінним.
Третій пріоритет – це бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти, як хлібопекарні та молокозаводи.
Четвертий пріоритет – житловий сектор.

За словами Дениса Шмигаля, лише після включення цих чотирьох груп електроенергія має постачатись на інші об’єкти. Він вважає це справедливим підходом, який дозволить Україні вистояти взимку.

Виходячи з такого розподілу електрики, Кабінет міністрів вважає, що промисловим об’єктам потрібно перевести виробництво на нічні зміни.

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
Розуміємо, що така розстановка пріоритетів може викликати питання у бізнесу. Тому розробляємо рекомендації для промислового сектору, зокрема про часткове або повне переведення діяльності підприємств у нічні зміни.

При цьому за прогнозами Укренерго, дефіцит електроенергії в Україні існуватиме щонайменше до кінця зими. Його можна скомпенсувати частково якимись заходами типу імпорту, але не повністю. Тож наразі українцям доведеться пристосовуватись до таких реалій.