Підготовка Харкова до зими – щоденна робота міських комунальників

06.10.2022 15:38   -

Комунальники Харкова працюють практично без вихідних аби підготувати мегаполіс до життя взимку. Ремонтують та перевіряють мережі, готуються до пуску тепла та не забувають і про чистоту. Детальніше – у нашому матеріалі

Харківські комунальники продовжують готувати мережі міста до роботи взимку. Так ремонтники дільниці Основ’янського району КП «Харківводоканал» звітують – вже завершили підготовку внутрішньобудинкових систем до зими. Так по проспекту Гагаріна були проведені масштабні роботи з ремонту систем водопостачання, водовідведення та капітально відремонтували зливову каналізацію

КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Щодня виконуємо понад 40 заявок харків’ян і жодна з них не залишається без належного реагування. На превеликий жаль, більшість із них стосуються так званих закупорок на внутрішньобудинкових комунікаціях водовідведення. Так в будинку на пр. Гагаріна вкотре довелося усувати подібну аварійну ситуацію. У  зв’язку з цим наполегливо нагадуємо харків’янам про те, щоб вони використовували раковини та унітази лише за призначенням і не «забивали» системи побутовими предметами, залишками їжі, будівельним сміттям та речами. У цей складний воєнний час у нас, без перебільшення, кожна хвилина на рахунку, і вона має бути використана вкрай раціонально.

У тому ж районі аварійні бригади відновили водовід на вулиці Олександра Шпейєра. Як повідомили на підприємстві роботи проводились без відключення споживачів від водопостачання.

КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Аварійна ситуація на мережах виникла на території промзони, де подається вода, в тому числі і виробничим підприємствам. Після земляних робіт завершили водовідкачування та визначилися з характером пориву. Провели зварювальні та ремонтні заходи, та відразу оперативно упорядкували місце розриття.

Бригади водоканалу, також взяли в роботу 13 об’єктів у всіх районах міста, а напередодні ліквідували 10 пошкоджень на водоводах і облаштували п’ять оглядових колодязів. А що ж до підключення Харкова до опалення, то у КП «ХТМ» вже склали графіки підключення до теплопостачання об’єктів соціальної сфери. Адже, температура повітря у місті вже зафіксована на рівні семи градусів тепла.

КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Першими тепло отримають лікарні та пологові будинки. Поступово заповнюємо теплотраси та перевіряємо запірну арматуру. У всіх філіях тривають роботи з благоустрою територій та асфальтування завершених ділянок. Приводяться до ладу території котельних та центральних теплових пунктів.

А ліквідовують місця розриттів бригади КП «Шляхрембуд», зокрема роботи проводять на вулиці Полтавський Шлях, вулиці Новгородській та у провулку Карбишева. Також наносять дорожню розмітку по проспекту Героїв Харкова та проспекту Ювілейному, прибирають сміття з проїжджих частин центральних магістралей, а також готують до ремонту проїжджу частину на вул. Шевченка. Працюють і у житлових будинках мегаполісу. Так вже завершено ремонт покрівлі по вулиці Нікітіна в Основ’янському районі. Будівля постраждала через ворожі обстріли. Усього було відремонтовано понад 240 квадратних метрів покрівлі.

Слідкують і за чистотою: КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» щодня забирає із центру Харкова майже 1 500 кубічних метрів сміття. Всього за літо вивезли 38 тисяч кубічних метрів відходів

КП «КОМПЛЕКС ІЗ ВИВОЗУ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ»
На маршрути у центр міста, на вулиці Сумську, Пушкінську, Університетську, Весніна та прилеглі до них, виїздять кілька екіпажів сміттєвозів. Серед них – бригада водія Віталія Усика та вантажника Олексія Нестерова. У середині березня в районі парку ім. Горького вони потрапили під обстріл. Доїхали до гаража, а коли обстріл припинився – повернулися на маршрут.

Облаштовують і водовідвідні лотки на проспекті Ювілейному, а також чистять водну гладь Веслувального каналу. А опале листя на дорогах Харкова оперативно прибирається  за допомогою спецтехніки. Приводять до ладу і прибудинкові території, так у Немишлянському районі працюють 136 робітників КП «Харківблагоустрій» – на вулицях Амосова, Благодатній, Харківських Дивізій, Салтівському шосе та проїзду Стадіонному комунальники вивозять сміття та опале листя, обрізають та розпилюють сухі гілки.