Підготовка Харкова до зими – Ігор Терехов розповів про головні складнощі (відео)

05.10.2022 15:55   -
Підготовка Харкова до зими – Ігор Терехов розповів про головні складнощі

Протягом кількох місяців комунальні служби Харкова працюють над тим, аби якісно підготувати мегаполіс до опалювального сезону. Цього року він буде дуже складним, говорить очільник міста Ігор Терехов. І не тільки через масштабні руйнування житлових будинків у всіх районах, і через пошкодження критичної інфраструктури. Що буде взимку та які складнощі чекають на харків’ян – відповідь у сюжеті Харьковских известий.

Не дивлячись на складнощі воєнного часу Харків продовжує активно готуватись до опалювального сезону. Так усі служби міста працюють без вихідних для того, аби налагодити справну роботу комунального господарства взимку: ремонтують покрівлі, закривають вікна та контури, перевірять мережі і замінюють трубопроводи.

Більше того, після інспекцій будівель у найбільш постраждалих районах міста, аби за можливості забезпечити комунальними послугами якомога більше харків’ян, у десятках домів, навіть там де зруйновані один-два під’їзди, системи все одно готують до опалювального сезону. А мешканців тих будинків, що не придатні для проживання, переселяють у міські гуртожитки.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Действительно, очень тяжелый отопительный сезон, который предстоит пережить городу Харькову. Мы очень тщательно готовимся к отопительному сезону, но к сожалению, не всё зависит от нас от наших коммунальных служб, которые прилагают максимум усилий для того, чтобы в домах харьковчан было тепло и комфортно не смотря на весь ужас войны.

Через те, що Харків регулярно зазнає ударів з боку російського агресора, складнощів стає все більше. Адже руйнують не тільки житлові будинки, а і критичну інфраструктуру міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Мы видим насколько целенаправленно, и цинично российские агрессоры обстреливают нашу инфраструктуру, насколько они цинично уничтожают трансформаторные подстанции для того, чтобы обесточить энергетически районы города Харькова, обесточить ТЕЦы для того, чтобы не было тепла в домах у харьковчан. И могу вам сказать, знаете, я с первого дня войны говорил о том, что российские агрессоры – это не просто война, это геноцид против украинского народа, это геноцид против украинской нации и могу вам сказать, что те обстрелы, которые происходят сегодня, когда целенаправленно разрушают инфраструктуру – это настоящий геноцид против украинской нации.