Підготовка до опалювального сезону у Шевченківському районі. Що мають виконати робітники «ХТМ»

27.04.2023 16:47   -

Цьогоріч у межах підготовки до наступного опалювального сезону працівники «Харківських тепломереж» мають прокласти 5 п’ять кілометрів трубопроводів у Шевченківському районі. Наразі ж фахівці вже стали до роботи на двох ділянках магістралей – демонтують застарілі труби та готуються до встановлення нових. Вони будуть виконані із сучасних матеріалів і надійно слугуватимуть декілька десятиліть.

Ця тепломагістраль забезпечує гарячою водою та опаленням майже сотню будинків, 24 гуртожитка, 2 медзаклади й пологовий будинок. Планувалося, що в межах підготовки до зими трубопровід розпочнуть замінювати у серпні. Однак до робіт вирішили стати раніше – усе через особливості розташування магістралі.

ВОЛОДИМИР КОМАРНИЦЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ФІЛІЇ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Тепломагістраль знаходиться на тротуарі, щоб не ускладнювати прохід пішоходам, вирішили взяти цю магістраль якнайскоріше. Протяжність її 1426 метрів. На даний момент ведуться демонтажні роботи.

Лише за останні 5 років працівники «ХТМ» усунули 12 поривів на цій магістралі. Ще більше ситуація погіршилася після того, як мережі перенесли 8 блекаутів у місті. Тож на спільній нараді фахівці ухвалили рішення щодо їхньої повної заміни. Крім цього, у роботі ще декілька ділянок, додають комунальники.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВОЛОДИМИР КОМАРНИЦЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ФІЛІЇ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Сьогодні по магістралям два об’єкта взяли. Третій об’єкт буде у травні-місяці, 3-го числа приступаємо до Олексіївської тепломагістралі. Вона забезпечує 250 споживачів, 8 дитячих садків і два медзаклади. По філії із запланованого виконано по транзитних трубопроводах 6 адрес, протяжністю 400 метрів.

Також наступного тижня мають повністю завершити роботи на ще одній, останній адресі. Загалом же цьогоріч мають прокласти 5 кілометрів трубопроводів у Шевченківському районі. Це наразі – одне з головних і важливих завдань, зазначили у «ХТМ».

ОСТАННІ НОВИНИ