Підготовка до сесії міськради

05.12.2012 18:32   -
Автор:

Строк дії відповідної міської програми з відновлення воїнських поховань в цьому році закінчився. Втім ще не все приведено у належний вигляд, багато монументів потребують оновлення. Тож Департамент комунального господарства ініціює продоження програми ще на 3 роки з тим, щоб до 70-ї річниці Великої Перемоги, всі знаки, які символюзують Велику Вітчизняну війну, прийняти у комунальну власність і відновити.   

Марина Борисенко заступник директора Департаменту комунального господарства

-В установленном законнном порядке мы сегодня проводим мероприятия по принятию объектов в коммунальную собственность и соответственно потом возникает необходимость проведения восстановительных работ, либо реконструкции, либо капремонта таких памятников. Просим продлить срок действия такой программы.

Вже на найближчу сесію міськради при складанні бюджету комунальники готові будуть надати кошторис щодо проведення таких ремонтів на конкретних об'єктах. Втім це не єдині ініціативи, які депутати розглядатимуть у сесійній залі 19-го грудня. На 2 роки пропонується подовжити програму в сфері соціального захисту населення

Ірина Левченко заступник директора Департаменту праці та соціальної політики

-Вносится дополнительній пункт – оказание одноразовой адресной денежной помощи на захоронение участника боевых действий в Афганистане и в других локальных войнах. Аналогичная помощь оказывалась раньше только семьяс в связи со смертью ликвидатора аварии на Чернобыльской станции.

Також на розгляді будуть програми щодо охорони навколишнього середовища, підвищення безпеки дорожнього руху та розвитку міського електротранспорту. Планується внести зміни і до програми будівництва метрополітену, згідно з якою метро в бік Одеської почнуть зводити вже наступного року. Не виключено, що спочатку зводитимуть станцію "Одеську", а потім Державінську. Такий варіант фахівці вважають більш перспективним. Пояснюють, перехрестя проспектів Героїв Сталінграду та Гагаріна перевантажено наземним транспортом і саме з введенням там станції метро вдасться розвантажити рух.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.