“Петербург має переймати досвід Харкова у благоустрої” – враження дипломата від Харкова

15.07.2020 16:15   -
Автор:
З 2003 року Харків та Санкт-Петербург – міста побратими. І незважачи на те, що місто на Неві приваблює туристів своєю красою, самі петербуржці вважають, що Харків не відстає ані спорудами, ані місцями для відпочинку. Перше, що вражає гостей міста – це архітектура.
 
Ігор Дем'яненко керівник генерального консульства РФ у Харкові
 
Місто саме по собі прекрасне та самодостатнє. Ті з петербуржців, хто відвідував Харків, не могли не відзначити, що історичний центр побудований в імперському стилі XIX століття.
 
Дипломат зазначає, що не лише будівлі, а й природні багатства у Харкові приваблюють туристів. Тут вміють піклуватися про зелені насадження, яким багато років, а також ствоюють нові комфортні місця для відпочинку. Досвід Харкова у благоустрої є прикладом для інших міст, підкреслює Ігор Дем'яненко.
 
Ігор Дем'яненко керівник генерального консульства РФ у Харкові
 
Я думаю, що керівники садово-паркових господарств нашого міста могли б багато чого перейняти з досвіду Харкова і це з урахуванням того, що місцеві бюджети в Україні значно менші, ніж у Росії. При цьому, у сфері обслуговування працюють не приїжджі, а корінні мешканці, які у розмові зізнаються, що це ж їхнє місто і вони працюють для самих себе.
 
Сам Ігор Дем'яненко називає улюбленими місцями у Харкові саме парки. І звертає увагу на те, що у Першій столиці високо розвинена ландшафтна культура та містобудування. 
 
Ігор Дем'яненко керівник генерального консульства РФ у Харкові
 
Багато хто зізнається, що у Харкові найкращі парки, які не поступаються європейським. Таких парків за композиційним стилем, благоустроєм, дизайну та піклуванню небагато навіть у Петербурзі, можливо, лише у Петергофі та Пушкіні.
 
І це не дивно, адже відремонтовані парки в теплу пору року збирають сотні харків'ян, які укриваються від спеки поряд з фонтанами, займаються спортом на спеціальних майданчиках і з задоволенням проводять там час з родинами і дітьми. І, кажуть, для цього в Харкові створені всі умови. Чим вони і пишаються.