Песни группы “ТНМК” скоро зазвучат в сопровождении молодежного симфонического оркестра “Слобожанский”

12.11.2012 18:05   -
Автор:

Скрипки, гобої, флейти грають сучасні ритми. Ще ніколи хіти українського молодіжного гурту "ТНМК" не звучали у супроводі симфонічного оркестру. Один із солістів, харків'янин Олег Михайлюта, більш відомий як "Фагот", був приємно приголомшений, коли отримав таку пропозицію.

Олег Михайлюта (Фагот) соліст гурту "ТНМК"

-Це така мрія з дитинства. Тому що не кожному з учнів викладач дзвонить через декілька років, 10 або може більше років і говорить "Михайлюта, а ти не хочеш зіграти з нашим оркестром?" А ми їхали з якогось концерту в бусіку, а мені дзвонять і пропонують таку річ. Ну якщо б я стояв, то я напевно сів, а так як я сидів, мені пощастило.

Співак розповідає, що десять років тому сам починав свою кар"єру на цій же сцені університету. Тому зараз, переконаний, творити буде легко, адже це рідна альма-матір. Оркестранти, теж приємно здивовані. Такого ще не було, розповідає скрипалька Елла Злотник.

Елла Злотник скрипалька

-Новизна! Это первый раз у нас такой глобальный проект когда приглашаем таких звёзд. Для нас это необычно и очень интересно.

Поки оркестр вивчів дві пісні гурту. У планах не менше десяти. Учасник оркестрової трупи Богдан, мріє зіграти на гобої один зі своїх улюблених хітів "Танків" – "Вода".

Богдан  грає на гобої

-По сравнению с классикой это очень лёгкое. Тут нечего играть, нечего учить – сразу играеш с листа просто в своё удовольствие. Не думаеш о тексте, просто играеш.

І так грали у своє задоволення протягом години. У цей час, соліст групи виконував роль спостерігача. Лишень слухав, як будуть звучати пісні. І прогнозував – проект вийде цікавим.

Олег Михайлюта (Фагот) соліст гурту "ТНМК"

-Як завжди, хтось скаже "нє", навіщо це взагалі робити, а хтось скаже навпаки, це круто, і це насправді буде круто, тому я буду згоден з будь-якою думкою.

У повному складі група зустрінеться з оркестром в наступному році, говорить соліст. Причина – напружений графік гастролей. У березні планують знову приїхати до Харкова і проспівати пісні вже у супроводі музикантів.

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов Харьковские Известия