Первый вице-мэр Игорь Терехов проинспектировал магистрали “ХТС”, на которых ведется замена труб

14.09.2018 18:45   -
Автор:
Перебоїв з постачанням труби для заміни на магістралях "Харківських теплових мереж" немає, всі роботи йдуть відповідно до графіку. На цьому наголосив перший віце-мер Ігор Терехов під час огляду основних об’єктів, де триває заміна трубопроводу у рамках підготовки міста до зими. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Работы ведутся в соответствии с графиком, который был представлен "ХТС". Могу сказать, что я удовлетворен сейчас той работой, теми темпами, которыми  ведутся работы. Прежде всего, это улица Шатиловская, это магистраль, которая связывает нагорные районы – это Киевский район, Шевченковский район, очень важная магистраль, диаметр этой магистрали тысяча. Очень серьезная труба, очень серьезная теплоизоляция, которая применена на этой трубе. Хочу вам сказать, что такой трубы в городе Харькове еще никогда не было. Это впервые мы за всю историю города Харькова применяем такую трубу. 
 
Там, на Шатилівській, були певні складнощі, адже над магістарллю були розміщені гаражі. Зараз триває їхній демонтаж, бо були досягнуті домовленості з їхніми власникам. І роботи з перекладки там ведуться.
 
Сергій Андрєєв генеральний директор КП "ХТМ"
 
Практически каждый день завозится труба. Мы будем реконструировать в этот период, до пуска там осталось месяц – полтора, за это время будем реконструировать больше 7 километров магистральных сетей. Начиная от тысячного диаметра, который мы видели на Шатиловке, и заканчивая четырехсотым. То есть это магистрали. Такого объема перекладок за 15 лет моей работы не было.
 
Ще одне з основних місць перекладки, це магістраль по вулиці Валентинівській. Протяжність труби, яку мають замінити складає 730 погонних метрів. Ця траса є кільцевою перемичкою, що дозволяє створювати резервування для споживачів в різні періоди року. Також перший віце-мер Ігор Терехов оглянув хід робіт на 94-й магістралі у Немишлянському районі. Це саме та, яка минулого опалювального сезону завдала клопоту, адже відбувалися пориви. А тому, за рішенням Харківського міського голови Геннадія Кернеса, 94 магістраль мають замінити повністю, її загальна протяжність 1700 метрів. Наразі роботи ведуться на двох основних ділянках. Кошти, на всі ці роботи є. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Харьковский городской совет, бюджет города Харькова, постоянно оказывает поддержку, финансовую поддержку "Харьковским тепловым сетям". Мы прекрасно понимаем, что это зона и нашей ответственности и ответственности "ХТС" и понимаем, что мы должны полностью город Харьков подготовить к отопительному сезону, чтобы практически без проблем пройти отопительный сезон.
 
Саме тому, зазначив перший віце-мер Ігор Терехов, були виділені кошти для "ХТМ", які перерахували їх для ТЕЦ – 5 для отримання номінації по газу на опалювальний сезон. Також плануються додаткове виділення коштів для тепломереж, для оплати електроенергії та продовження підготовки їх мереж до опалювального сезону. 
 
Загалом же той об'єм робіт, який запланований міською владою на цей рік, і який наразі виконується, а також те фінансування, яке виділяє місто комунальному підприємству "Харківські теплові мережі" має забезпечити виконання всіх робіт у строк, а люди мають отримати тепло у своїх домівках.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Мировой банк выделил 4 миллиона долларов, на которые была закуплена и закупается труба, город Харьков, только на последней сессии, выделили порядка 150 миллионов гривен, это колоссальные средства, которые мы действительно тратим для подготовки города Харькова, стабильной подготовки города Харькова к отопительному сезону. Я думаю, что если все планы будут выдержаны, то город Харьков будет полностью готов к отопительному сезону, будут поменяны магистральные трубопроводы.
 
Вже зараз, додав перший віце-мер Ігор Терехов майже всі житлові будинки готові до осінньо-зимового періоду. Мова йде про внутрішньобудинкові мережі "ХТМ" та "Харківводоканалу", наразі у місті приступили до закриття контурів.