Первый вице-мэр Игорь Терехов поздравил поляков с юбилеем Дня независимости

08.10.2018 16:05   -
Автор:
1918 рік. Польща відновлює свою незалежність. І цей день назавжди пов"язують з ім"ям – Юзефа Пілсудського, маршала, який сформував перший державний устрій в Республіці. І от вже у 2018 році поляки відзначають 100-річчя відновлення незалежності. Маршал Юзеф Пілсудський навчався у Харкові, тому святковий захід провели у педагогічному университеті Сковороди. 
 
Януш Яблонський Генеральний консул Республіки Польща в Харкові 
 
Майбутнє кожної країни залежить від науки. Харків – це центр науки України. Це серце України. Університет Сковороди – це перший педагогічний університет. Від університетів, від науки, навчання залежить майбутнє кожної страни. Я маю надію, що це святкування свідчить, що співпраця нашого консульства з університетами харківськими будет продолжаться і це буде во благо Польщі та України. Ця співпраця нам дуже потрібна.
 
Перший віце-мер Ігор Терехов також привітав поляків з Днем незалежності та подарував Генеральному консулу портрет з маршалом Юзефом Пілсудським. Також перший заступник зазначив, що в Харкові знаходиться одна з найбільших польських діаспор – понад 3 тисячі чоловік, які  працюють в місті, люблять і примножують його заслуги. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Между Харьковом и Генеральным консульством установились добрые и тесные отношения, которые позволили нами перейти на совершенно новый этап развития наших побратимских отношений с Варшавой, побратимских отношений с Познанью и очень рад я, что у нас сложились очень добрые, тесные отношения и с таким городом польским великолепным городом небольшим, но обладателем приза совета Европы городом Ченстахова. Нам очень много чему есть у вас поучиться, это и развитие демократии, это и экономическому прогрессу, уникальному экономическому прогрессу, который сегодня демонстрирует Польша, поэтому я уверен, что впереди у нас прекрасное совместное будущее в Европе.