Первый матчевый день в Харькове

11.06.2012 18:40   -
Автор:

Площа Свободи на час Євро перетворюється на дружю спільноту різних національностей. Тут можна зустріти і українця, і росіянина, і датчанина, і англійця, шведа, німця, голландця. Свято футболу об"єднало усіх.

Дмитро,  менеджер, м.Харків:

-Огромный праздник, огромнейший праздник, праздник для всей страны.

Оджей ,студент із Нігерії:

-Все дуже добре організовано,гарні люди.

Подивитись перший матчевий день на фан-зону прийшли сотні вболівальників. Грала збірна Нідерландів із Данією.І поки голландські фани були на стадіоні, їх команду підтримували харків"яни.

Сергій, приватний підприємець, м.Харків:

-Здесь хороший футбол, здесь хорошие эмоции, здесь вообще просто супер,я получаю здесь со своими друзьями большое удовольствие. Здесь классно, на самом деле. И Голландия после Украины, моя любимая команда, футбольная.

Знаходила підтримку і датська збірна. Однак Голландія харків"янам більш припала до душі. Вболівальники спостерігали за грою з трьох встановлених у фан-зоні екранах. Фани самі собі посеред площі створили умовні трибуни.

Олександр , системний адміністратор, м.Харків:

-Тут вообще отлично, друзья вокруг, много народу, который болеет. Атмосфера просто супер. Лавочки, чего б и нет? Первый ряд.

Перемогу віщували також голландській збірній. Однак датчанам все таки вдалось забити одного гола у ворота суперника. Це для усіх вболівальників стало несподіванкою, адже помаранчева команда у чемпіонаті Європи вперше поступилась за багато років.

Євгенія Кутнова, кореспондент:

-Ось і скінчився перший матчевий день у Харкові. Фан-зона переповнена тисячами вболівальників, які впродовж усієї гри підтримували свої команди.

Під час перегляду матчу жодних порушень чи сутичок охоронці не зафіксували.

Сергій Литвинов ,комендант харківської фан-зони:

-Безопасность обеспечивается с помощью сотруднико частной охраны, а такж сотрудников милиции, которые размещены по периметру вокруг фан-зоны.

Олександр Попов ,заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012:

-Мы были готовы к Евро, и сейчас мы провели первый матч. Провели мы его удачно,может быть не совсем удачно для голландцев,но для нас, как для харьковчан, как для принимающего города, мы его провели удачно

Євгенія Кутнова, Євген  Шинкаренко. Харьковские Известия.