Первые лица Харькова обнародовали свои доходы

10.04.2012 18:22   -
Автор:

До першого квітня усі громадяни України мають подати декларацію про прибутки. За минулий рік. Але у державних службовців доходи мають бути ще й оприлюднені. Офіційно. За законом це потрібно зробити не більше ніж за місяць.

Юрій Сидоренко, директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради:

Це чітко регламентує закон про запобігання та протидії корупції. Хтось відмовляється оприлюднювати свої доходи – це тягне відповідальність.

Керівники Харкова місяць не стали чекати. Їхні прибутки вже на офіційному сайті міськради. Тут дані про усіх заступників Харківського міського голови. Мер не став виключенням з правил. Городяни таку відкритість підтримали, але не приховували і цікавості до заробітків владників.

Володимир, харків'янин:

– Честно говоря – хотел бы знать. Почему? Интересно знать – сколько человек зарабатывает.

Тетяна Зінченко, харків'янка:

– Я думаю, что больше 10 тысяч.

І справді, щомісячна зарплата міського голова – трохи більша десяти тисяч. А от загальна сума прибутків від дивідендів та вкладів набігла у розмірі шести мільйонів гривень. – Передбачена і обов`язкова матеріальна допомога, від якої, за законом, мер не має права відмовитись.

Юрій Сидоренко директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради

Він її має отримати. Інша справа – яким чином він її використає. В даному випадку всю матеріальну свою допомогу у розмірі 22 тисяч грн, яку він отримав у вересні минулого року на оздоровлення, як завжди, як він робить це з 98 року, як став депутатом міськради, він перерахував 3 дитсадкам

Та не лише матеріальну допомогу мер спрямовує на благодійність. На добру справу йде і частина особистих прибутків.

Тетяна Зінченко, харків'янка:

– Да, это очень хороший вопрос. И я думаю – хорошо бы, если бы тратилось на благотворительность наших людей, которые работают и больше получают денег. Возможность у них есть. И это хорошо было бы.

Олена Завгородня, Євгеній Дроботов, Харькоские Известия