Перші результати “Рамштайну”, обстріли окупантів та відключення світла- головне за ніч

15.02.2023 10:00   -

Ракетні удари по Україні. За добу ворог обстріляв Херсонську область 38 разів, місто атакували 9 разів. Як повідомив голова ОВА, пошкоджено медустанову та житлові будинки. Є дані про двох поранених.

Обстрілювали і Запорізьку область. Зафіксовано 103 обстріли з танків, РСЗВ та ствольної артилерії. Зруйновано 19 будинків та квартир. Атакували і Миколаївську, Донецьку та Харківську області. Є жертви серед цивільних.

Контактна група з питань оборони України на зустрічі у форматі “Рамштайн” сьогодні виділить більше часу на обговорення постачання Україні танків. Про це повідомляє очільник Міноборони Олексій Резніков.

Німеччина наступного місяця поставить Україні ще дві системи ППО IRIS-T. Про це заявив голова Міноборони ФРН. Він також додав, що Німеччина налагоджує виробництво боєприпасів для зенітної самохідної установки Gepard, аби поставити їх Києву. Водночас питання щодо постачання Україні винищувачів, обговорюватимуть у Німеччині за кілька місяців.

Армія США оголосила про укладення контрактів на 522 млн доларів із двома компаніями з виробництва артилерійських боєприпасів, які потім йтимуть до України. Відомо, що перші поставки заплановані на березнь цього року.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У Києві, Київській та Дніпропетровській областях знову не відключатимуть світло. Про це повідомляють у ДТЕК. Разом з тим, компанія попередила, що через пошкодження мереж «Укренерго» подекуди можливі відключення за графіком.

ОСТАННІ НОВИНИ