Перші Leopard 2 Україна отримає вже наприкінці березня

08.02.2023 12:00   -

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що перші танки Leopard 2 Україна отримає вже наприкінці березня. «Із захопленням і повагою я ставлюся до ваших людей і українських солдатів. Український солдат – рішучий. Не має бути сумнівів, що ми і в майбутньому стоятимемо на боці України», – написав Пісторіус у своєму Твіттері.

Колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес заявив, що скептично ставиться до нового ймовірного наступу рф в Україні. «Навіть якщо їм вдалося залучити 200 чи 300 тисяч людей, питання логістики залишаються відкритими. Навіть якщо їм і вдалося накопичити таку масу живої сили, для наступу потрібне обладнання, потрібні ланцюги забезпечення», – цитує «УНІАН».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Внаслідок війни – допомоги потребують майже 17,5 мільйонів українців. Це – близько 40% мешканців. Як передає «Суспільне», такі дані оприлюднив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффіт. «Трагедія триває, і кінця їй не видно. Напередодні жахливої річниці нам доведеться ще багато зробити в плані гуманітарної допомоги, і ми можемо робити більше», – сказав він. І додав, що за час війни вже загинуло 7 тисяч цивільних.

ОСТАННІ НОВИНИ