Перше, друге й чай – для всіх. У Харкові запрацювали пункти видачі гарячого харчування (відео)

02.12.2022 11:10   -

Із 1 грудня в різних районах Харкова запрацювали пункти видачі гарячого харчування. Усі охочі можуть отримати в них перші і другі страви, а також напої – за наявності особистого посуду. Де знаходяться такі пункти та що готують для харків‘ян – бачили наші журналісти.

Тепер усі охочі можуть отримати у цьому навчальному закладі перші і другі страви, а також – гарячі напої.

НАТАЛІЯ СЕРГІЇВНА ТА ОЛЬГА ПАВЛІВНА ПЕНСІОНЕРКИ
Позвонила подруга, говорит: «Пойдем, получим обеды». Получили – спасибо, надеемся вкусно все будет. Суп рисовый, крылышки куриные, кашка пшённая и чай. Дело в том, что отключают же свет, а у нас плиты электронные. И не всегда успеваешь приготовить и разогреть, а тут придешь – горяченького покушаешь. Спасибо всем большое организаторам. Волонтерам всем и Терехову. И его команде – всем спасибо!

Кухарі кажуть: меню складали ретельно, аби зробити – максимально збалансованим. До того ж, його регулярно оновлюватимуть, у залежності від отриманих продуктів.

ОЛЕКСАНДР КОВАЛЕНКО ЗАВІДУВАЧ ШКІЛЬНОЇ ЇДАЛЬНІ
У нас на 300 человек наша школа готовит. Первое – 300 грамм, мясное – 50 грамм, гарнир – 200 грамм, хлеб – 30 грамм. Все по норме.

Олександр Коваленко акцентує: готові працювати навіть у блекаут.

ОЛЕКСАНДР КОВАЛЕНКО ЗАВІДУВАЧ ШКІЛЬНОЇ ЇДАЛЬНІ
Выделил город генератор, дровяную печь. Все продукты с сертификатами качества, все завозится каждый день, все свежее, с водой тоже все хорошо, есть резервный бак – вот установлен, вода – есть.

Пункти видачі гарячого харчування відкрилися 1 грудня в різних районах Харкова. Вони працюватимуть щодня – із 11:00 до 14:00.

ОЛЬГА БЄЛИХ ДИРЕКТОР ШКОЛИ
Наш пункт добре підготовлений до видачі харчування: місто нас забезпечує і продуктами харчування, з яких готуються обіди, і спорядженням для наших кухарів. І для видачі їжі рукавички у нас є, і маски є. Єдине що ми просимо від наших відвідувачів – бути зі своїм посудом.

Повний список адрес пунктів видачі гарячого харчування, опублікований на сайті Харківської міськради.