Перша черга оновленого скверу біля Будинку культури “ХЕМЗ” відкриється вже найближчими вихідними

29.09.2020 14:58   -
Автор:
Чотири місяці минуло з тих пір, як у сквері, що неподалік Будинку Культури "ХЕМЗ", стартували роботи зі зведення храму на честь Святого Духа. За ініціативи міського голови Геннадія Кернеса було ухвалене рішення відродити святиню, що тут була зруйнована у 30-х роках минулого сторіччя. Разом із стартом будівництва храму у травні розпочалась і реконструкція всієї зони відпочинку. З того часу тут облаштували пішохідні зони. Відвели окремі ігрові локації для дітей, встановивши для них великі гральні комплекси. Вздовж алей змонтували лави, вуличні опори та ліхтарі. Облаштували і окремий майданчик для вигулу домашніх улюбленців. Бригади робочих зараз працюють з гранітом  та впорядковують зелену зону. Результати робіт і відповідність їх до проекту особисто проінспектував перший віце-мер. Сама реконструкція ведеться так, зазначив Ігор Терехов, щоб створити максимально комфортні умови для відпочинку всіх верств населення цього мікрорайону.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Этот сквер, вы знаете, что он был в таком плачевном  состоянии. Заканчивается реконструкция этого сквера. Планируем открыть уже первую часть этого сквера на эти выходные. Думаю, у нас все получиться. Мы планируем объявить конкурс на скульптуру. Подумаем, как задействовать сегодня молодых скульпторов, архитекторов для того, чтобы они сделали нам предложение. Мы организуем такой конкурс и выберем все вместе скульптуру, которая появиться здесь. Все остальное здесь в завершающей стадии и я думаю, что на этих выходных мы откроем первую часть этого сквера.
 
Та це лише частина від запланованого, зазначив перший віце-мер. Згідно проекту у сквері зведуть громадську вбиральню. А ближче до будинку культури буде облаштована спортивна зона для любителів гри в міні-футбол, настільний теніс та занять воркаутом. Остаточного обліку сквер набуде з відкриттям храму Святого Духа. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Я думаю, что мы к 23 августа следующего года мы откроем этот храм.