Пернатые из Харьковского зоопарка прибыли в летнюю резиденцию в парке Горького

11.05.2018 15:04   -
Автор:
Білосніжно білі, блискуче чорні з великими білими плямами та жовтогарячі-коричневі. Вони знову прибули до своєї літньої резиденції та вже радують містян та гостей Харкова. За ними можна спостерігати годинами, просто cидячі на зручній лаві для відпочинку. Все це про пернатих, які знов повернулися до улюбленного місця відпочинку харків'ян.
 
Жанна Сивуха представник Харківського зоопарку
 
На просторном пруду в парке Горького можно увидеть грациозную пару лебедей. Компанию им составляют красные утки и канадские казарки. Всё это питомцы нашего Харьковского зоопарка, которые в летнее время направляются в своеобразную командировку и радуют жителей и гостей города, создавая неповторимую и уютную атмосферу на пруду. 
 
В період з кінця жовтня і до квітня, коли стовбчик термометру стрімко падає вниз, птахи повертаються до дому, тобто до зоопарку, додає Жанна Сивуха. Проте як тільки-но весна вступає в свої права, пернаті відправляються до парку, де в їхньому розпорядженні не тільки чудовий ставок, але і острів з будиночком. За словами співробітників зоопарку, які і на відстані продовжують спостерігати за своїми підопічними, для лебедів найголовніше – водойма.
 
Жанна Сивуха представник Харківського зоопарку
 
Что касается домика, то он для них не слишком интересен, чего не скажешь об острове. Остров для всех пернатых это место кормёжки. Что касается рациона, то для птиц это зерновые: пшеница, овёс, просо. Добавочными являются овощи, такие как свела и морковь. А так же в рацион входит трава. Всё это птицы получают в достаточном количестве ежедневно. 
 
Аби побачити на власні очі як живуть пернаті та зробити на згадку пам'ятне фото можна завітати до парку Горького. Місце зустрічі – острів птахів.