Переведення з контракту на бюджет: кого зі студентів торкнуться ці зміни

22.12.2022 17:27   -

В Україні більше 20 тисяч студентів-контрактників будуть переведені на бюджет. Таке рішення було прийнято урядом з метою підтримки де-яких категорій родин захисників та постраждалих від російського вторгнення, повідомив міністр освіти.

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
На виконання завдання Президента України МОН завершує перший етап переведення на навчання за державним замовленням дітей загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, їхніх дітей, а також жителів особливо небезпечних територій, які зараховані до закладів фахової передвищої та вищої освіти до 2021 року включно.

Станом на 21 грудня 2022 року за рахунок внутрішнього перерозподілу та перерозподілу місць між закладами фахової передвищої та вищої освіти, що підпорядковані МОН, зазначив голова відомства, надано дозвіл для переведення на навчання за державним замовленням 21 тисячу здобувачів. З них майже 19 тисяч – за денною формою здобуття освіти і 2 тисячі – за заочною.

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Нині повністю задоволено потреби в переведенні на місця державного замовлення за всіма ступенями, крім бакалавра. Залишок потреби додаткових місць за освітнім ступенем «бакалавр» складає 902 місця. Це питання найближчим часом буде вирішуватися за рахунок додаткових місць державного замовлення.

Шкарлет запевнив, що процес переведення продовжиться у новому році.