Перерахунок житлової субсидії: що потрібно знати

27.01.2023 15:04   -

З 1 лютого 2023 року в Україні скасують можливість безготівкової сплати комуналки за рахунок субсидії, як це досі практикувалося.

Як пояснили у Пенсійному фонді, гроші надходитимуть на рахунок у банк, або ж видаватимуться готівкою. Готівку можна буде отримати через установи Ощадбанку чи Укрпошти.

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не подала інформацію про те, куди потрібно перераховувати ці виплати, гроші надходитимуть до Ощадбанку. Потрібно буде підійти до Ощадбанку і отримати ці гроші, а після цього відкрити особистий рахунок у цьому чи іншому банку — для подальшого перерахування грошей.

Ті ж українці, які вже одержують субсидії, змін не відчують, запевнили в установі.

В Пенсійному фонді України також пояснили від чого залежить сума допомоги. Так при призначенні житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з початку неопалювального сезону враховуються доходи домогосподарства за ІІІ і ІV квартали попереднього календарного року, а при призначенні житлової субсидії з початку опалювального сезону — за І і ІІ квартали поточного календарного року. Виникає питання, як нараховуватиметься субсидія, якщо заявка на її отримання оформляється не зпочатку сезону.

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
У разі призначення субсидії не з початку опалювального (чи неопалювального) сезону беруться доходи за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії.

Також у Пенсійному фонді пояснили, в яких випадках здійснюється перерахунок субсидії.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ
Перерахунок уже призначеної житлової субсидії в межах установленого строку її призначення за зверненням громадян здійснюється у таких випадках: непрацюючим пенсіонерам, якщо пенсіонер звільнився з роботи, а його заробітну плату було враховано у тому періоді, за який проводився розрахунок житлової субсидії; особам, які подають додаткові документи щодо уточнення розміру доходу, з урахуванням якого призначено субсидію; непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла.

ОСТАННІ НОВИНИ