Перерахунку голосів не буде – скаргу ОПЗЖ у Слобідській територіальній виборчій комісії не задовольнили

06.11.2020 14:20   -
Автор:
У Слобідській територіальній виборчій комісії  відбулось засідання з приводу повторного перегляду скарги  кандидата у депутати від ОПЗЖ. Не зважаючи на те, що Харківський адміністративний апеляційний суд задовольнив частково  заяву цього ж кандидата  і зобов’язав лише повторно розглянути скаргу, заявники продовжували наполягати на перерахунку голосів, посилаючись на нібито допущення порушень процедури.
 
Поэтому,  уважаемая комиссия, я бы хотел всё-таки запросить, чтобы мы провели пересчет. По поводу предыдущего выступления. Насколько я вижу, суд нас зобов"язав повторно розглянути скаргу. Не встановив він ніяких порушень на участках. На дільницях він не встановив ніяких порушень. 
 
Присутні на засіданні комісії юристи акцентували, що згідно з чинним законодавством, заяви і скарги про порушення під час підрахунку голосів і вимоги їх перерахунку, повинні підкріплюватись документами і фактами, що засвідчують такі порушення. Доказів надано не було, а лише вербальна інформація.
 
У нас встановлена імперативна норма щодо надання актів, які підтверджують порушення, які б могли б бути. Частина 6 статті 254. Як я розумію, ознайомився я з документами, так як я маю право згідно зі статтею 38, нижчестоячої виборчої комісії. Не бачив я актів, і як повідомляють всі члени комісії, таких актів не надавалось. Ваша компетенція, згідно з рішенням суду, це розглядати повторну скаргу. Що він і зобов’язав.
 
Після тривалих суперечок, члени комісії ухвалили рішення – повторного перерахунку голосів не буде. 
 
В заяві про повторний перерахунок голосів виборців від опозиційної платформи за життя відмовити.