Переплаты за электроэнергию, поступившие на старые счета, перечислят новому поставщику услуг – сообщили в «Харьковоблэнерго»

15.03.2019 12:20   -
Автор:
Переплати побутових споживачів за електроенергію, що надійшли на рахунки «Харківобленерго» перерахують новому постачальнику послуг «Харківенергозбуту».  Це зроблять до першого квітня.
 
Дмитро Ісаєв заступник гендиректора з економіки та інвестицій АТ «Харківобленерго» 
 
Всі кошти, перераховані абонентами підприємству «Харківобленерго», знаходяться на обліку на особових рахунках, всі вони персоніфіковані. Таким чином, ми розуміємо, чия це переплата. Хочу всіх заспокоїти, ці гроші нікуди не дінуться
 
При цьому, якщо переплата на особовому рахунку виникла через нарахування за субсидією – тоді  кошти переведуть новому постачальнику тільки після закінчення опалювального сезону. А саме, коли буде проведено перерахунок за невикористану субсидію. Також у «Харківобленерго» запевнили, що жоден споживач, який має переплату, не буде відключений за заборгованість, що утворилася з 1 січня 2019 року. Наразі у підприємства близько 180 тисяч боржників. Ці абоненти в березні отримають відразу дві квитанції – від «Харківобленерго» – з сумою заборгованості, та від «Харківенергозбут» – з нарахуваннями за поточне споживання електроенергії.