Перекупників залізничних квитків більше не буде – схему зруйновано

30.01.2023 10:45   -

З метою унеможливлення перепродажу квитків на найбільш ажіотажні міжнародні рейси, “Укрзалізниця” змінила правила.

УКРЗАЛІЗНИЦЯ
Тепер жодних перекупщиків біля кас, адже продаж квитків на “гарячі” напрямки
переведено виключно в онлайн-канали (застосунок, чат-бот і офіційний сайт УЗ), обмежена кількість для купівлі (не більше, ніж чотири в одні руки).

З першого ж дня дії нових правил у відкритому доступі з’явились квитки для пасажирів, розповідають в “Укрзалізниці”.

УКРЗАЛІЗНИЦЯ
Кожен щодня о 08:00 має рівну прозору можливість придбати квитки на надпопулярний рейс. Зауважимо, продаж здійснюється на 20 діб наперед, а квитки на кожен наступний 20-й день надходять у продаж щодня рівно о 08:00.

Втім, перекупщики не схотіли втрачати повністю свої доходи, перелаштували алгоритми своїх дій на «онлайн-рейки» й розпочали полювання на квитки з повернень. Тож в укрзалізниці здійснили низку «контрольних закупівель» за оголошеннями в мережі, де за «комісію» пропонували знайти квитки на Варшаву.

УКРЗАЛІЗНИЦЯ
Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил. Матеріали передаємо відповідним органам у роботу, але вже швидко й показово очистились від співробітників-порушників, на яких впала підозра.

Виявилось, що перекупщики могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс. Щодо запобіжних заходів проти хайрайства, то в “Укрзалізниці” розповідають, що тепер спеціалісти відомства системно вичищають акаунти перекупщиків із онлайн-систем,

УКРЗАЛІЗНИЦЯ
«15 хвилин слави» для тих, хто у військовий час підриває довіру до залізничників:
 «Свєта — рішаю білети» (наша вже тепер екс-співробітниця), «Віталик – білети на поїзд», і не сподівайтесь, щось знову «порішати». Ваш час закінчився. Наші пасажири очікують чіткості та прозорості від нас, тож жодним «рибкам-прилипалам» не місце поряд із Укрзалізницею!

До того ж в “Укрзалізниці” повідомили, що з 28 січня запроваджено ще одне коригування в процес продажів, яке має не залишити шансів спекулянтам і дати можливість пасажирам простіше знаходити квитки.

УКРЗАЛІЗНИЦЯ
Окрім відкриття продажів рівно за 20 днів до дати поїздки о 08:00, усі квитки, що повертатимуться на конкретну дату, будуть вводитись у систему чітко за один день до дати поїздки між 08:00 та 09:00 ранку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Тож тепер не потрібно полювати на квитки чи звертатись до «перекупщиків».  Для термінових справ можна знайти всі повернуті квитки в чіткий часовий проміжок з восьмої до дев’ятої ранку за день поїздки,пояснили в укрзалізниці  А квитки, які будуть здаватись день у день, повертатимуться в систему не пізніше, ніж за 30 хв після здачі.

ОСТАННІ НОВИНИ