Перейменування вулиць у Харкові триватиме поступово – Ігор Терехов (відео)

17.02.2023 14:25   -

Російські і радянські топоніми у Харкові обов’язково будуть перейменовані. Зазначив Ігор Терехов в інтерв’ю медіагрупі «Накипіло».

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми зараз будемо перейменовувати частину вулиць. І будемо це представляти громадськості, суспільству для обговорення. Це стосується вулиць, які, нажаль, носять російські назви.

Наразі ведеться робота щодо нових найменувань. Вони мають підкреслити самобутність і індивідуальність Харкова, деякі носитимуть імена героїв та видатних особистостей.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Мер Харкова, говорить, впевнений, що люди підтримують такі іціативи. І найголовніше, що триватиме перейменування покроково.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми не будемо всі вулиці разом перейменовувати, бо це неможливо. Це заплутає людей, а ще перейменування пов’язані зі змінами у певних документах. І я дуже хочу, щоб ми цей процес зробили крок за кроком, щоб максимально не спричинити неудобств людям.

Також Ігор Терехов розповів, що після перемоги у війні в Харкові увічнять імена героїв – на їх честь назвуть вулиці, встановлять меморіальні дошки та пам’ятні знаки.

ОСТАННІ НОВИНИ