Перейменування вулиць у Харкові. Чи обов’язково юридичним та фізичним особам вносити зміни до документів (відео)

04.04.2023 16:44   -
Автор:


В Харкові в рамках дерусифікації поступово позбуваються радянських символів та топонімів. Вулицям повертають історичні назви чи присвоюють імена героїв Харкова. Цей процесс не створює жодних проблем для юридичних і фізичних осіб, запевняє юрист. Спеціально звертатись до відповідних установ і вносити зміни в документи не потрібно.

ВОЛОДИМИР ВИНОГРАДОВ АДВОКАТ
Якщо говорити про місцезнаходдення нерухомого майна, то чинне законодавство, зокрема закон України про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно. А також порядок реєстрації прав, які затверджені кабінетом міністрів, вони не передбачають, що зміни місця знаходження вимагають змін відомостей у реєстрі. Крім того всі договори купівлі-продажу, свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину вони залишаються чинними. І це не має жодних правових наслідків.

За бажанням фізична особа може звернутися з заявою про внесення змін до відомостей єдиного реєстру, роз’яснює юрист. Але необхідності в таких діях немає

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВОЛОДИМИР ВИНОГРАДОВ АДВОКАТ
Те саме стосується місця знаходження юридичних осіб. Оскільки фактична зміна не відбувається. Крім того, якщо юридична особа хоче внести такі зміни, то за це не справляється адміністративний збір, тому це безкоштовно. І щодо реєстрації місця проживання , аналогічна цілком ситуація – жодних змін вносити не треба. Всі документи залишаються чинними.

Крім того, перейменування вулиць автоматично спричиняє зміни у єдиному демографічному реєстрі, зауважує юрист. Тобто в державних інформаційних базах буде міститися актуальна інформація про місце знаходження та назву. Тож при нагоді, наприклад при заміні паспорту чи зміні прізвища, фізична особа може змінити на теперішню і назву вулиці.

ОСТАННІ НОВИНИ