Паспорт, запрошення, а також маска, ручка, рукавички – неодмінні атрибути виборів 2020

21.10.2020 14:37   -
Автор:
Здоров’є виборця понад усе!! Під таким гаслом відбудуться Вибори-2020. Кожен громадянин, який прийде до дільниці зробити свій вибір, буде знаходитись у повній безпеці, запевняють фахівці. За дотриманням протиепідемічних заходів дбатимуть спеціальні асистенти. По-перше приміщення для проведення процедури голосування підбирали таким чином, щоб вхід і вихід розташувати в протилежних крилах приміщення. Вже на порозі виборця попросять продезінфікувати руки, одягнути маску, приготувати свою ручку. Не пускатимуть до дільниці і дітей, тож варто подбайти з ким залишити малечу. Медпрацівник вимірятиме температуру безконтактним способом і перевірятиме чи не має громадянин ознак гостро-респіратурного захворювання. 
 
Юлія Кокорєва член виборчої комісії дільниці №631425
 
Далі вони проходять до зали, де вони будуть голосувати, отримають бюлетень після того, як покажуть паспорт – паспорт показуємо безконтактно, тримаючи його у руці, нікому не передаючи. Отримують бюлетені і проходять до кабінок. 
 
Саме дизенфекції кабінок і ящиків приділятиметься найбільша увага. Поверхні будуть обробляти антисептиком після кожного відвідувача. Стіни, поручні, двері, столи і стільці кожні дві години дизенфікуватимуть. Вологе прибирання підлоги буде проводитись кожні чотири години.
 
Юлія Кокорєва член виборчої комісії дільниці №631425
 
Приміщення буде обов’язково провітрюватись і будемо наполягати, щоб дотримувались соціальної дистанції.
 
Безпосередньо біля столів для видачі бюлетеней будуть одночасно знаходитись не більше трьох людей. На підлогу для зручності дистанцювання вже нанесли розмітки. Скопичень і тисняви не буде, потоки виборців не перетинатимуться. Тож процедура голосування, переконують на дільниці, дійсно, буде максимально безпечною. 
 
Спеціальні правила у день виборів повинні дотримуватися по всій Україні на всіх виборчих дільницях, до цього закликають і на цьому наполягають у профільному міністерстві,.з тим аби гарантувати українцям проведення голосування з найменшим ризиком інфікування. Тож, як зазначає очильник відомства, вже одразу на вході до дільниці, будуть цікавитися станом здоров'я виборців.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Перед початком роботи голова окружної комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде перед входом у приміщення проводити опитування виборців, щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується усіх осіб, які проходять для голосування. Також те що стосується членів окружної або дільничної виборчої комісії в них обов"язково буде проводитися також опитування і будь-яка людина з ознаками респіраторної хвороби або з підвищеною температурою 37,2 повинна покинути приміщення і звернутися до лікаря по медичну допомогу.