Парковки міста працюють у звичайному режимі

06.04.2012 17:22   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент:

У власності комунального підприємства "Харківпарксервіс" налічується сімдесят дві парковки. Їх обслуговує триста п"ятдесят чоловік. Саме вони, а не паркомати допомагають їхнім автовласникам залишати машини цілими та неушкожденими.

Водії це усвідомлюють. Сплачують тарифами, які встановила міськрада. Установка паркоматів, кажуть автовласники, не має сенсу.

Володимир водій:

По-моему мнению лучше парковщик. Потому что есть неопытные водители, заехать,выехать,а паркомат что,всунул, заплатил и все, а там взади может машина на скорости идет. Вот я сейчас заехал, мне парковщик показал,где есть свободное место.

І таку роботу паркувальники виконують щодня. Обслуговують водіїв за допомогою спецпристроїв, видаючи чек про оплату парковки. І так вже кілька місяців.

Ігор Кравченко паркувальник:

Парокомат вас не поставит, и не развернет машину, смысл их?

Встановлення паркоматів – недоцільне, заявляють керівники профільних комунальних підприємств. Сьогодні і наголосили на цьому в київраді. Кажуть на установку паркоматів потрібні чималі кошти, крім того біля кожного автомату все одно доведеться поставити людину, яка має слідкувати за процесом.  Але навіть у такій ситуації примусити водія сплатити за стоянку не завжди можливо. Адмінсанкцій не передбачено.

телефоном Дмитро Мандриков директор КП "Харківпарксервіс":

Без предоставления оператору возможности воздействовать на неплательщиков, установка паркоматов является нецелесообразнім. По скольку, на примере города Киева, где установлено уже двадцать три паркомата, рядом с паркоматами все равно ходит пароковщик и собирает деньги.

Тож комунальники наполягають, аби в уряді переглянули вимогу. З такими проханням вони вже вдруге відправили колективного листа до Уряду.

Євгенія Кутнова, Євген Карпенко.Харьковские Известия